Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια παρουσίασε τα νέας γενιάς foldable smartphones με πλαίσιο από ενισχυμένο αλουμίνιο, πιστοποίηση IP, και ένα σωρό νέες τεχνολογίες, όπως η under-display selfie κάμερα του Samsung Galaxy Z Fold 3. Πόσο καλή είναι όμως η τεχνολογία που χρησιμοποίησε η εταιρεία στην πρώτη της κάμερα κάτω από την οθόνη;

Η UDC της Samsung δεν εντυπωσιάζει στα χαρτιά και δεν αναμένεται να πετύχει κάτι τέτοιο ούτε στην πράξη. Μιλάμε για έναν 4MP αισθητήρα με f/1.8 διάφραγμα και 80° FOV. Όμως ο αισθητήρας έχει 2μm pixels που σημαίνει ότι τραβάει περισσότερο φως, κάτι που είναι απαραίτητο για έναν αισθητήρα που είναι κρυμμένος κάτω από την οθόνη.

Τα 4MP ακούγονται και είναι λίγα για μια selfie κάμερα, ακόμα και αν βρισκόμασταν στο 2017. Όμως, πρέπει να αναλογιστούμε ότι το Galaxy Z Fold 3 έχει την κύρια selfie κάμερα εξωτερικά, σε punch hole, στη δεύτερη οθόνη του. Γι’ αυτό και η UDC του νέου foldable smartphone της Samsung δεν σχεδιάστηκε να τραβάει κορυφαίες selfie, ενώ για κάποιους αποτελεί πείραμα.

Πέρα από τον αισθητήρα, μεγάλο ρόλο – ίσως τον μεγαλύτερο – σε μία UDC παίζει η οθόνη πάνω από αυτόν. Το Samsung Galaxy Z Fold 3 έχει κανονικά punch hole που είναι ορατό μόνο όταν η οθόνη του είναι ανενεργή ή την κοιτάς υπό συγκεκριμένη γωνία. Βέβαια πολύ σημαντικό είναι και το επίπεδο της φωτεινότητας, όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη τόσο πιο “αόρατη” είναι η κάμερα. Άρα σε ανενεργή οθόνη ή όταν υπάρχει μαύρο χρώμα στην περιοχή της κάμερας φαίνεται ξεκάθαρα το punch hole.

Με λίγα λόγια, καλή η UDC της Samsung, αλλά είναι μία τεχνολογία πρώτης γενιάς – για την εταιρεία – και έχει τα ελαττώματα της. Βέβαια, εταιρείες που ασχολούνται με το θέμα περισσότερο καιρό και έχουν μπει στην τρίτη γενιά UDC έχουν λύσει πολλά από αυτά τα θέματα, αλλά σε panel που δεν είναι εύκαμπτα και τόσο λεπτά όσο αυτό του Galaxy Z Fold 3. Επιπλέον, από τη στιγμή που το τηλέφωνο έχει ήδη εξωτερική selfie, δεν υπήρχε λόγος να έχει και εσωτερική.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.