Το Android 10 κυκλοφόρησε πριν περίπου 6 μήνες και αρκετές συσκευές δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμη. Το Computer World ανέλυσε τον ρυθμό με τον οποίο ενημερώνουν τα smartphones τους οι OEM, στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google.

Το Computer World βαθμολόγησε τις κατασκευάστριες χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το A έως το F, ενώ προσέδωσε στην κάθε μία ένα ποσοστό από 0 έως 100%. Ο βαθμός ορίζεται βάση του πλήθους των ημερών που πέρασαν μέχρις ότου διατεθεί η αναβάθμιση στις αμερικάνικες εκδόσεις των smartphones, από όταν έγινε διαθέσιμο το Android 10.

Από την άλλη το ποσοστό υπολογίστηκε βάση μιας φόρμουλας που λαμβάνει υπόψη το πόσο γρήγορα έγινε διαθέσιμη η αναβάθμιση στα προηγούμενης και τελευταίας γενιάς flagship της κάθε εταιρείας. Επιπλέον, τμήμα του εν λόγω ποσοστού αφορά την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μεταξύ εταιρείας και πελατών, καθόλη τη διάρκεια της αναβάθμισης.

Στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας θα βρούμε τη Google και την OnePlus. Η Google διαθέτει πρώτη στα δικά της smartphones την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της. Οπότε, ήταν άκρως λογικό να είναι η πρώτη εταιρεία που αναβάθμισε τις συσκευές της στο Android 10. Ως εκ τούτου, έχει το απόλυτο με βαθμολογία A και ποσοστό 100%.

Από την άλλη, η OnePlus συμμετείχε με κάποια μοντέλα της στο beta πρόγραμμα του Android 10. Έτσι, μπόρεσε να διαθέσει άμεσα το λειτουργικό στα smartphones της. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε φέτος η εταιρεία είναι καλύτερη από το C που είχε πάρει πέρυσι, το ίδιο ισχύει και για το περσινό 74%. Τα νούμερα για την OnePlus φέτος είναι B και 85%.

Αντίστοιχα καλά είναι τα αποτελέσματα και για τη Samsung. Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός πήρε για πρώτη φορά βαθμολογία υψηλότερη από F, έτσι βρέθηκε στην τρίτη θέση. Αν και η βαθμολογία της εταιρείας για το Android 10 παραμένει κάτω από τη βάση, το D+ το λες αξιόλογο. Όσον αφορά το ποσοστό, από 37% πέρυσι ανέβηκε στο 68%, φέτος.

Η LG, η HTC, και η Motorola βρίσκονται επίσης κάτω από τη βάση, αλλά σε χειρότερη μοίρα, με βαθμολογία F. Η LG κατάφερε να έχει ποσοστό 43%, ενώ οι HTC και Motorola βρίσκονται εκτός ανταγωνισμού με ποσοστό 0%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.