Η κάθε εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για τις αναφορές ανάγνωσης. Στον παρακάτω σύντομο οδηγό βλέπουμε πως μπορούνε να γνωρίζουμε αν διαβάστηκαν τα μηνύματά μας.

Google Messages

Το Google Messages είναι η default εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων στο Android και υποστηρίζει τη λειτουργία RCS που χρησιμοποιεί Wi-Fi ή δεδομένα κινητής για την αποστολή μηνυμάτων, το sharing πολυμέσων και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών. Θα πρέπει να ζητήσεις από τον παραλήπτη να ενεργοποιήσει τις αναφορές ανάγνωσης στο δικό του Messages app. Μόνο τότε θα μπορείς να βλέπεις αν το άτομο έχει διαβάσει το μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα στην ενότητα λειτουργίες συζήτησης ο χρήστης θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το toggle που λέει αποστολή αποδεικτικών ανάγνωσης.

Εν ολίγοις αυτό δίνει τη δυνατότητα στους άλλους να γνωρίζουν ότι έχεις διαβάσει το μήνυμά τους.

Whatsapp

Το WhatsApp ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από το default Messages app στο Android. Όταν στέλνεις ένα μήνυμα στο WhatsApp, ένα ν δείχνει ότι το μήνυμα έφθασε στους servers της εταιρείας, ενώ ένα διπλό γκρι ν δείχνει ότι το μήνυμα στάλθηκε στο κινητό του ατόμου. Δυο μπλε νν δείχνουν ότι το μήνυμα διαβάστηκε.

Στα πλαίσια της ιδιωτικότητας το WhatsApp σου επιτρέπει να κρύβεις αναφορές ανάγνωσης, ώστε άλλοι να μην βλέπουν αν έχεις διαβάσει το μήνυμά τους. Ωστόσο, αν απενεργοποιήσεις τις αναφορές ανάγνωσης από τον λογαριασμό σου για να μην γνωρίζουν οι άλλοι αν διάβασες το μήνυμα, τότε ούτε και εσύ θα γνωρίζεις πότε διαβάζουν τα δικά σου.

Facebook Messenger

Το Facebook Messenger χρησιμοποιεί εικονίδια για να γνωρίζεις αν το άτομο διάβασε τα μηνύματά σου. Ένας κυκλικό εικονίδιο με  ν σημαίνει ότι το μήνυμα στάλθηκε και το οποίο γεμίζει όταν σταλθεί. Όταν δεις εικονίδιο με την φωτογραφία του προφίλ σημαίνει ότι το άτομο έχει διαβάσει το μήνυμά σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.