Έστω και λίγο χρόνο να αφιερώσει κάποιος στο διαδίκτυο αμέσως θα δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό προφίλ. Η Google  επιτρέπει εδώ και καιρό να κάνετε reset το Αdvertising ΙD στο Android, αλλά πέρυσι άρχισε να επιτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν το Android 12 να το διαγράψουν εντελώς. Ωστόσο δεν θα χρειαστεί να ικανοποιούνται οι εν λόγω προυποθέσεις πολύ σύντομα. Πιο συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο  Απρίλιο, η Google θα διαθέσει την ίδια επιλογή σε όλα τα smartphones μέσω των Google Play Services.

Μόλις διαγράψεις το Αdvertising ΙD στο Android, οι εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν το σύστημα της Google για να προσφέρουν στοχευμένες διαφημίσεις δεν θα μπορούν πλέον να το κάνουν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιλογή αυτή δεν θα περιορίζει τις διαφημίσεις που βλέπεις, ωστόσο δεν θα γνωρίζουν οι διαφημιζόμενοι ότι ενδιαφέρεσαι για παππούτσια, για ξυριστικές μηχανές κ.α. Εν ολίγοις, οι διαφημίσεις δεν θα είναι σχετικές με τα ενδιαφέροντά σου.

Αυτή τη στιγμή, στις συσκευές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι δυνατή μόνο η επαναφορά του αναγνωριστικού διαφημίσεων (στις ρυθμίσεις της συσκευής), ωστόσο πολύ σύντομα η δυνατότητα ολικής διαγραφής θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα smartphones.

Αdvertising ΙD στο Android
Αdvertising ΙD στο Android

 

Chrome OS Flex USB: Πως να δημιουργήσεις ένα USB για εγκατάσταση στο PC/laptop σου

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ξέρω τα αρνητικά το να σε στέλνουν στοχευμένες διαφημίσεις . Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα που αναζητούσα στο ίντερνετ τα πήρα από διαφημίσεις στοχευμένες στο fb σε τιμές υπερβολικά καλές . Άρα μια χαρά είναι .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.