Η Mozilla προσπαθεί να αυξήσει την ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες του Firefox και έχει δημιουργήσει εργαλεία, όπως το δικό της VPN. Ο browser έχει διάφορα tools και ένα πολύ καλό είναι το Firefox Monitor.

Τι κάνει αυτό το εργαλείο; Το Firefox Monitor είναι μία υπηρεσία που προσφέρει η Mozilla σε συνεργασία με το Have I Been Pwned και παρακολουθεί αν έχουν παραβιαστεί τα διαδικτυακά δεδομένα των χρηστών.

Στην ουσία, το Firefox Monitor κάνει ότι και το Have I Been Pwned, παίρνει τη διεύθυνση email που εισάγεις και τσεκάρει αν ο κάτοχος έχει πέσει θύμα παραβιάσεων. Οι έλεγχοι που πραγματοποιεί αυτό το εργαλείο φτάνουν χρονολογικά μέχρι και το 2007.

Εκτός από τον αρχικό έλεγχο, το Firefox Monitor επιτρέπει στον χρήστη να εγγραφεί στην υπηρεσία για να λαμβάνει ειδοποίηση αν το εργαλείο διαπιστώσει ότι κάποιος παραβιάσε το email του ή κάποια υπηρεσία που έχει γραφτεί με αυτό.

Πώς το χρησιμοποιείς λοιπόν. Πάμε να δούμε τη διαδικασία βήμα βήμα:

  • Ανοίγεις τον Firefox
  • Μπαίνεις σε αυτό το site
  • Κάνεις σύνδεση με το Firefox Account που έχεις – αν δεν έχεις φτιάχνεις ένα
  • Γράφεις το email που θες να παρακολουθείς
  • Τικάρεις το “Stay safe: Get email alerts when your info appears in a known breach”
  • Κάνεις κλικ στο “Check for Breaches” και περιμένεις

Το Firefox Monitor κάνει τους ελέγχους του και μετά από λίγο εμφανίζει τα αποτελέσματα. Στη σελίδα με τα αποτελέσματα πατάς το “Alert me about new breaches” για να παίρνεις ειδοποιήσεις όταν και αν παραβιάσουν το email σου.

Από εκεί και πέρα, αν θες να κάνεις μόνο σου ελέγχους μπαίνεις σε αυτή τη σελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.