Μετρώντας εκατομμύρια καθημερινές επισκέψεις, το Rapidgator αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή sites του είδους. Κοιτώντας το μέλλον, ο CEO της εταιρείας έχει ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα σχέδια, με πρωταρχικό σκοπό τη συγκέντρωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την υλοποίησή τους. Αυτόν τον μήνα, ο CEO του Rapidgator αναφέρθηκε στα μεγαλεπήβολα σχέδια δημιουργίας μιας πλατφόρμας blockchain file-sharing, το Market.space. Πως θα λειτουργήσει το όλο concept; Απλά.

Μεγάλες εταιρείες hosting θα προσφέρουν τον αποθηκευτικό χώρο που δεν χρησιμοποιούν, δημιουργώντας μια αγορά, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν την προσωπική τους επιλογή, ανάλογα με τις ανάγκες τους και όλα αυτά, με ανωνυμία. Οι υπηρεσίες decentralized file-storage δεν είναι κάτι καινούργιο, υπηρεσίες όπως Filecoin και Storj.io, υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό στην αγορά. Πως θα διαφοροποιηθεί όμως το Rapidgator; Σύμφωνα με τον CEO Alex Rakhmanov, το Rapidgator θα εστιάσει σε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες hosting και όχι στην αποθήκευση του περιεχομένου σε άλλους υπολογιστές. Με άλλα λόγια, το Market.space θα είναι το booking.com του αποθηκευτικού χώρου, όπου ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει που θα ήθελε να αποθηκευτούν τα αρχεία του στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Rapidgator έχει συχνά επικριθεί, ως ο παράδεισος της πειρατείας. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι καινούργιοι, ο CEO  όμως αρνείται κάτι τέτοιο. Τονίζει, ότι συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες που έχουν απευθείας πρόσβαση στα takedown tools. Άραγε θα πετύχει το εγχείρημά του;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.