Το iOS 17, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023, εισήγαγε αυτό που η εταιρεία χαρακτήρισε ως “ακόμα πιο ακριβή αυτόματη διόρθωση”. Ωστόσο, πολλοί χρήστες βρήκαν τη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης περισσότερο παρεμβατική παρά χρήσιμη, προκαλώντας πολυάριθμα παράπονα σε πλατφόρμες όπως το reddit.

Παρόλο που η ενημέρωση προσφέρει βελτιώσεις, όπως η δυνατότητα ευκολότερης ύβρης χωρίς αντικαταστάσεις χαρακτήρων, έχει επίσης εντείνει την παρέμβαση της αυτόματης διόρθωσης. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε αυτή τη διεκδικητικότητα του autocorrect.

Μια προσέγγιση περιλαμβάνει την υιοθέτηση των μπλε υπογραμμίσεων που υποδεικνύουν τις διορθωμένες λέξεις. Πατώντας σε αυτές τις υπογραμμισμένες λέξεις, οι χρήστες μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική τους εισαγωγή, ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διατήρηση σκόπιμων ορθογραφικών λαθών.

iPhone iOS 17 Autocorrect αυτόματης διόρθωσης

Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν μη αναγνωρισμένες λέξεις στο πεδίο πρόβλεψης κειμένου πάνω από το πληκτρολόγιο για να αποτρέψουν την αυτόματη διόρθωση από το να τις αλλάξει. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη με λέξεις που πληκτρολογούνται συχνά λάθος, από τις ρυθμίσεις, για να αποτρέψουν την αυτόματη διόρθωση από το να τις “διορθώνει”.

Για όσους θεωρούν την αυτόματη διόρθωση περισσότερο κόπο από ό,τι αξίζει, υπάρχει η επιλογή να την απενεργοποιήσετε εντελώς από τις ρυθμίσεις. Αυτό απελευθερώνει τους χρήστες από τις επίμονες παρεμβάσεις της αυτόματης διόρθωσης, επιτρέποντας μια πιο προσαρμόσιμη εμπειρία πληκτρολόγησης.

iPhone iOS 17 Autocorrect αυτόματης διόρθωσης

Σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου η επικοινωνία είναι υψίστης σημασίας, η διαχείριση των ιδιορρυθμιών της αυτόματης διόρθωσης έχει γίνει απαραίτητη για πολλούς χρήστες iPhone, και όχι μόνο, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές αλληλεπιδράσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.