Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προσπαθήσει να εγκαταλείψουν τη Google και να διαγράψουν για πάντα τους λογαριασμούς και τα δεδομένα από τα προϊόντα της, είτε διαγράφοντας συγκεκριμένες υπηρεσίες, είτε τον λογαριασμό Google που έχουν. Όμως, λένε πώς ό,τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν εξαφανίζεται ποτέ. Μήπως λοιπόν μία απλή διαγραφή λογαριασμού δεν αρκεί και πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω; Έστω για να αυξήσεις τις πιθανότητες εξαφάνισης των δεδομένων σου που έχει ο γίγαντας της αναζήτησης.

Για να εξαφανιστείς αποτελεσματικά ως χρήστης της Google και να μην χάσεις τίποτα σημαντικό, πρέπει πρώτα από όλα να πάρεις αντίγραφο των δεδομένων σου. Οπότε, μπαίνεις στο takeout.google.com, κάνεις σύνδεση, διαλέγεις τις υπηρεσίες που θες αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθείς τα βήματα, και μετά από λίγες ώρες ή ημέρες η εταιρεία θα σε ειδοποιήσει ότι έχει έτοιμο το backup και θα σου δίνει σύνδεσμο να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου. Αυτό μπορεί να περιέχει φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, λίστα επαφών, και πολλά άλλα.

Μετά, απενεργοποιείς τον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και ξεκινάς διαγράφοντας χωριστά δεδομένα. Μπαίνεις στο Drive και σβήνεις ότι έχεις ανεβάσει, κάνεις το ίδιο με το Google Photos, και τα λοιπά. Φροντίζεις να διαγράψεις τα πάντα από όλες τις συσκευές στις οποίες έχεις συνδέσει τον επίμαχο λογαριασμό. Φτάσαμε στο σημείο όπου διαγράφεις οριστικά τον Google λογαριασμό σου. Για να το κάνεις αυτό, μπαίνεις εδώ, πατάς το “Δεδομένα και απόρρητο”, στο κάτω μέρος έχει τις “Περισσότερες επιλογές”, κάνεις κλικ στη “Διαγραφή του Λογαριασμού σας “Google”.

Για τη δική σου ασφάλεια, η Google θα ζητήσει τον κωδικό σου, δεν έχει καμία σχέση αν έχεις βάλει να μείνεις συνδεδεμένος ή κάτι σχετικό, μετά πρέπει να κάνεις κλικ στα δύο κουτάκια για να επιβεβαιώσεις ότι έλαβες γνώσης του τι θα συμβεί μόλις διαγράψεις τον λογαριασμό, και πατάς το κουμπί “Διαγραφή λογαριασμού”. Φυσικά, ο λογαριασμός δεν διαγράφετε άμεσα. Η εταιρεία σου δίνει περιθώριο 20 ημέρες να επιστρέψεις, αν κάνεις σύνδεση σε αυτήν τη σελίδα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορείς να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.