Ο Magic Editor με τα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, με τεχνητή νοημοσύνη της Google, μπορεί να κάνει οποίαδήποτε εικόνα να φαίνεται πολύ καλύτερη. Μπορούν να αφαιρέσουν photobombers, να βελτιώσουν την πηγή φωτός και να ξεθολώσουν πρόσωπα.

Μέχρι σήμερα, οι λειτουργίες ήταν αποκλειστικότητα των χρηστών Pixel τηλεφώνων, όπως το Pixel 8, όμως η εταιρία ανακοίνωσε πως θα φέρει τις εντυπωσιακές λειτουργίες σε όλους του χρήστες του Google Photos, ακόμα και σε αυτούς που έχουν iPhone.

Ο λόγος για τον Magic Editor, που αποτελείται από διάφορά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφικών και υπάρχει μέσα στο Google Photos. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σαρώσουν τις φωτογραφίες μας και να της βελτιώσουν.

Μπορούμε για παράδειγμα να μετακινήσιμε ή να διαγράψουμε ένα από τα άτομα μιας φωτογραφίας, να σβήσουμε αντικείμενα από το φόντο μας ή να αλλάξουμε τον φωτισμό. Μπορούμε ακόμα να αλλάξουμε εντελώς τον ουρανό για πιο εντυπωσιακές εικόνες. Φυσικά, αν μια φωτογραφία είναι λίγο κουνημένη και τα πρόσωπα θολά, μπορεί να την διορθώσει.

Στην συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη γεμίζει τα κενά που δημιουργούνται στην φωτογραφία, παράγοντας περιεχόμενο που ταιριάζει με αυτά τα σημεία. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία παρακάτω.

Magic Editor remove people Google Photos

Τα νέα εργαλεία είναι μια εξαιρετική προσθήκη του Google Photos, για τους χρήστες Android  και iPhone. Οι νέες δυνατότητες που περιλαμβάνονται δωρεάν στο Google Photos είναι οι παρακάτω:

  • Magic Editor – Επανατοποθετήστε τα θέματα στην εικόνα, αυξήστε ή μειώστε το μέγεθός τους, εφαρμόστε προκαθορισμένα φίλτρα με βάση τα συμφραζόμενα  και πολλά άλλα.
  • Magic Eraser – Αφαιρέστε γρήγορα θέματα που δεν θέλετε στο κάδρο και, στη συνέχεια, το λογισμικό θα χρησιμοποιήσει γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να συμπληρώσει το φόντο, ώστε να ταιριάζει με αυτό που εμφανίζεται στην εικόνα.
  • Photo Unblur – Αυξήστε την εστίαση των προσώπων ή των αντικειμένων που είναι θολά.
  • Φως Πορτραίτου – Αλλάξτε το επίπεδο ή την ισορροπία του φωτός σε μια εικόνα που απεικονίζει άτομα από τη μέση και πάνω.

Πως θα αποκτήσετε τον Magic Editor στο τηλέφωνό σας;

Η Google είπε πως οι νέες λειτουργίες θα έρθουν για όλους από τις 15 Μαΐου και για τους επόμενους μήνες. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν, είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Google Photos ή να την αναβαθμίσετε αν την έχετε ήδη. Όταν έρθει η σειρά σας, αν δεν έχει έρθει ήδη, για να πάρετε το Magic Editor, θα δείτε να εμφανίζεται στην εφαρμογή.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να σημειωθούν…

Κάθε χρήστης λαμβάνει μόνο 10 αποθηκευμένες υπηρεσίες Magic Editor ανά μήνα, εκτός εάν βρίσκεστε στο επίπεδο αποθηκευτικού χώρου του Google One Premium (2TB) ή χρησιμοποιείτε συσκευή Pixel, οπότε λαμβάνετε απεριόριστες αποθηκευμένες ρυθμίσεις επεξεργασίας.

Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη του Google Earth

Η Google δηλώνει ότι «Ορισμένες λειτουργίες επεξεργασίας δεν υποστηρίζονται σε συσκευές 32-bit. Για να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 3 GB μνήμης RAM και να χρησιμοποιείτε Android 8.0 και νεότερες εκδόσεις.”

Το άλλο που πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως για την επεξεργασία οι φωτογραφίες πρέπει να ανέβουν στο Google Photos, κάτι που σημαίνει πως η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα εκπαιδεύεται και με τις φωτογραφίες σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.