Η Microsoft, όπως είχαμε αναφέρει και πριν από λίγες ημέρες, είχε ξεκινήσει να βάζει διαφημίσεις για το Outlook, το Power Point, το Excel, το Word, στο Start Menu των Windows 10 PCs, χωρίς να προειδοποιεί σχετικά τους χρήστες. Αυτές οι εφαρμογές είναι στην πραγματικότητα σύνδεσμοι που ανοίγουν στον Microsoft Edge browser, Ευτυχώς αυτά τα apps είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν από το Windows 10 PC σου.

Τα Windows 10, παρά τα όλα μικροπροβλήματα και μικροεκνευρισμούς που μπορούν να σου προκαλέσουν, είναι μια από τις πιο σταθερές και εύχρηστες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος που έχει κάνει η Microsoft. Για παράδειγμα, ένα πράγμα που μπορεί για κάποιους να αποτελεί πονοκέφαλο, είναι οι διαφημίσεις που η εταιρεία τρέχει για τα δικά της προϊόντα στο Start menu. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε  χρήστες των Windows 10 ξεκίνησαν να βλέπουν καταχωρήσεις για το Outlook, το Powerpoint, το Excel και το Word στο Start menu των PCs τους στην Windows 10 2004, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν εγκαταστήσει ποτέ κάποιο από αυτά τα προγράμματα.

Όπως εξηγεί το gHacks, υπάρχουν πλήθος προβλημάτων με μια τέτοια εξέλιξη. Αρχικά, η Microsoft, δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι θα τοποθετήσει διαφημίσεις στο Start Menu. Πολλοί χρήστες θεωρούν ότι αυτές οι μη επιθυμητές εφαρμογές, είναι επιβλαβείς εκ φύσεως. Δυστυχώς, χωρίς κάποια επίσημη εξήγηση από την Microsoft, κάποιος χρειάζεται να το ψάξει λίγο περισσότερο για να διαπιστώσει αν οι εφαρμογές είναι ασφαλείς.

Λίγο μετά την ανάλυση κάθε εφαρμογής, το gHacks ανακάλυψε ότι ο publisher, δηλαδή ο εκδότης του κάθε app είναι απλά το όνομα της εφαρμογής, αντί για Microsoft Corporation. Κάθε app βρίσκεται στη λίστα στην έκδοση 1.0 με την ίδια ημερομηνία εγκατάστασης και χωρίς πληροφορίες μεγέθους. Και όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για συντομεύσεις web του Edge.

Αν μεταβείς στην ενότητα Control Panel > Programs > Programs and Features θα πρέπει να βλέπεις όλες τις εφαρμογές στη λίστα αυτή. Αν προσπαθήσεις να τις απεγκαταστήσεις, θα πάρεις μια προειδοποίηση που θα σε ρωτά αν θέλεις να αφαιρέσεις την εφαρμογή από τον Microsoft Edge. Αν ανοίξεις τον Esge browser και πληκτρολογήσεις “edge://apps” θα διαπιστώσεις ότι βρίσκονται και εκεί. Βασικά, οι διαφημίσεις αποτελούν Office Web Apps που ανοίγουν την εφαρμογή σε ένα Edge παράθυρο. Δεν είναι επιβλαβείς και εύκολα αφαιρούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.