Το σύστημα ειδοποιήσεων στο Android είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το iOS, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μας είναι ευχαριστημένος με πως αυτές λειτουργούν. Για παράδειγμα, τα notifications channels του Android 8 Oreo, έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να δώσουν περισσότερο έλεγχο στους χρήστες όσον αφορά τις ειδοποιήσεις τους. Συνάμα όμως αποτελεί και μπέρδεμα, αν μια εφαρμογή δημιουργεί περισσότερα από ένα channels. Το Android 5.0 Lollipop, εισήγαγε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι ειδοποιήσεις προτεραιότητας εμφανίζονται στο χρήστη. Αντί δηλαδή να κάνουν overlay στο πάνω μέρος της status bar, το Lollipop εισήγαγε μια αλλαγή, τα αποκαλούμενα  heads-up notification dropdowns.

Ο δημιουργός του δημοφιλούς Tasker ανακάλυψε έναν τρόπο να δημιουργήσει ξανά το παλιό στυλ των ειδοποίησεων στο Android. Ορισμένοι, προτιμούν αυτό το παλιό στυλ των ειδοποιήσεων, καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην οθόνη, και δεν σε εξαναγκάζουν να απαντήσεις αμέσως. Θα πρέπει να εγγραφείς στη beta έκδοση του Tasker και του AutoNotification στο Google Play, να εγκαταστήσεις και τις δυο εφαρμογές και έπειτα να εγκαταστήσεις και το Autotools plug in. Κανένα από αυτά τα apps δεν είναι δωρεάν, πέρα από τις αρχικές trial περιόδους, αξίζει όμως αν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο.

Μόλις εγκαταστήσεις αυτά τα apps, μπορείς να κάνεις import αυτό το project ανοίγοντας τη σελίδα αυτή από ένα Android smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.