Μια απορία που την έχουν όλοι. Αν δεν υπάρχει οξυγόνο στο διάστημα, πώς καίγεται ο Ήλιος;

Το ΙFLscience προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, εξηγώντας ότι υπάρχει μοριακό οξυγόνο στο διάστημα απλώς δεν βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες. Έχει βρεθεί σε μοριακή μορφή σε διάφορα σημείο, όπως το νεφέλωμα του Ωρίωνα και το νέφος Rho Ophiuchi, καθώς και στον γαλαξία με το όνομα Markarian 231. Ακόμη και στο νεφέλωμα του Ωρίωνα, είναι σπάνιο, και σίγουρα δεν είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ήλιος καίγεται, γιατί πολύ απλά δεν καίγεται.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η  Γη είναι το μόνο μέρος στο ηλιακό μας σύστημα όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχει φωτιά. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο μέρος στο σύμπαν όπου είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει φωτιά.

Για να έχεις φωτιά, χρειάζεσαι ατμοσφαιρικό οξυγόνο. Χωρίς αυτό, η καύση απλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Παρά το γεγονός ότι είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν μετά το ήλιο και το υδρογόνο, το ελεύθερο μοριακό οξυγόνο έχει βρεθεί σε αφθονία μόνο στη Γη, όπου η ατμόσφαιρά μας περιέχει 21% οξυγόνο.

Η τεράστια μάζα του Ήλιου λοιπόν συγκρατείται από τη βαρυτική έλξη, δημιουργώντας τεράστια πίεση και θερμοκρασία στον πυρήνα του, εξηγεί η NASA. Στον πυρήνα, η θερμοκρασία είναι περίπου 15 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι επαρκής για να διατηρηθεί η θερμοπυρηνική σύντηξη. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία τα άτομα συνδυάζονται για να σχηματίσουν μεγαλύτερα άτομα και κατά τη διαδικασία αυτή απελευθερώνουν εξαιρετικά μεγάλα ποσά ενέργειας.

Κάτι περίεργο κρύβει η ΑΟΡΑΤΗ πλευρά του Φεγγαριού!

Αυτό είναι που παράγει τη θερμότητα και το φως του Ήλιου. Αλλά αν ο Ήλιος δεν καίγεται και το διάστημα είναι κενό, πώς αισθανόμαστε τη θερμότητα του Ήλιου στη Γη;

Με λιγότερα σωματίδια για να αλληλεπιδράσουν στο κενό του διαστήματος, δεν υπάρχει αρκετή ύλη για να θερμανθεί μέσω ακτινοβολίας. Η θερμότητα που αισθανόμαστε στη Γη δεν είναι άμεση θερμική ενέργεια από τον Ήλιο, αλλά το αποτέλεσμα της ηλιακής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τον Ήλιο και αλληλεπιδρά με σωματίδια στη Γη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ:
    – ΤΊ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΠΕΙΡΟ ΣΥΜΠΑΝ;
    – ΤΊ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ και
    – ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ή ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ , ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

  2. Το καλό ή το κακό δεν έχει νόημα στην ύλη. Η ύλη που γνωρίζουμε, πειθαρχημενα ακολουθεί τους παγκόσμιους νόμους. Ακόμη η ύλη δεν πεθαίνει, ακολουθεί το νόμο της αφθαρσίας (Lavoisier), μετατρέπεται σε ενέργεια και ομοίως η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη.
    Ο άνθρωπος διέπεται και από πνευματικούς νόμους. Βέβαια δεν δίνει καμία σημασία σε αυτούς. Γι αυτό και το κάθε μορφής έγκλημα – αμαρτία – κυριαρχεί στις κοινωνίες μας.
    Οι σύγχρονες προοδευτικές κοινωνίες εκδιώκουν τον Χριστό, γι αυτό σκοτωθηκαμε στην πρόοδο. Όλοι μιλούν για αγάπη και όλοι νιώθουμε ότι δεν υπάρχει αγάπη. Το θέμα είναι απλό, όταν διώχνεις την πηγή της αγάπης, είναι λογικό να μην μπορείς να προμηθευτείς αγάπη.
    Σήμερα ο Χριστός είναι το πιο απορριπτεο πρόσωπο, οι συνέπειες φαίνονται και θα φανούν στο μέλλον ακόμη περισσότερο.

  3. Πιστεύω ότι “καλό” είναι ό,τι δημιουργεί, βελτιώνει & φέρνει πρόοδο,ενώ “κακό” είναι ό,τι καταστρέφει,υποβαθμίζει & εκμηδενίζει.

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΌΣ
    ΠΟΥ ΑΠΛΟΪΚΆ ΤΟΠΟΘΕΤΉΘΗΚΕ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΥΣΤΟΧΑ. ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΆΜΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΙΚΑΝΟΊ ΆΝΘΡΩΠΟΙ….

  5. Οκ. Αφού θέλεις επιστημονική απάντηση υπάρχει.
    ΔΕΝ μπορεί λοιπόν κατα την επιστήμη να δημιουργηθεί κάτι
    απο το μηδέν ή από μονο του. (1ο θερμοδυναμικό αξίωμα)
    ΔΕΝ δημιουργείται ενέργεια (αποτέλεσμα) εκ του μηδενός.
    Η επιστήμη λοιπόν φτάνει πισω, στην αρχή, στο Big Bang
    αλλά ΔΕΝ απαντά στο τι δημιουργησε το Big Bang, απλά αναφέρει
    οτι δεν υπήρχε χρονος για να υπάρξει το “κάτι” που το δημιουργησε.
    Τα αντικρουόμενα “επιστημονικά” λοιπόν συμπεράσματα δικά σου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.