Μετά από χρόνια αναμονής, η Xiaomi κυκλοφόρησε ένα νέο Mi MIX που έχει μερικές σημαντικιές πρωτιές. Πρώτα από όλα είναι το πρώτο foldable smartphone της εταιρείας. Μετά είναι το πρώτο τηλέφωνο που χρησιμοποιεί τον πρώτο ISP της κατασκευάστριας, τον Surge C1. Τρίτο και αντίστοιχα ενδιαφέρον, είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με liquid lens. Το ερώτημα εδώ είναι ποια ακριβώς είναι η χρήση αυτού του φακού και πώς λειτουργεί.

Η Xiaomi εξήγησε τι ακριβώς προσφέρει ο liquid lens του Mi MIX Fold. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η solid lens αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που οι εταιρείες δυσκολεύονται να λύσουν. Όταν το module τους δοκιμάζει να φτάσει το επίπεδο των macro λήψεων το τελικό αποτέλεμα δεν είναι τόσο καλό σε όλη του την έκταση. Αυτό σημβαίνει γιατί αυξάνεται αρκετά η κίνηση των στοιχείων μέσα στον φακό. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται συχνά στους τηλεφακούς, καθώς απαιτεί μεγάλη στοιχειακή κίνηση για την ultra-close-range λήψη.

Οι τρέχουσες απαιτήσεις για το μέγεθος τον solid-state module είναι δύσκολο να επιτευχθούν και ο περιορισμός που δημιουργεί ο σχεδιασμός του μοτέρ κίνησης είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Επιπλέον, οι telephoto και macro λήψεις είναι δυνατές μέσω ψηφιακής περικοπής της μετέπειτα περικοπής. Αυτό οδηγεί σε εικόνες χαμηλής ανάλυσης και κακής ποιότητας.

Ο liquid lens του Xiaomi Mi MIX Fold βελτιώνει σημαντικά τη μεγέθυνση και την ποιότητα της εικόνας υπό την προϋπόθεση τη διασφάλιση του μεγέθους του module. Ο φακός βασίζεται στην αρχή των βιονικών. Υπάρχει ρευστό υγρό φιλμ το οποίο αντικαθιστά τον παραδοσιακό οπτικό φακό. Αυτό αλλάζει θετικά το εστιακό μήκος και την εστίαση. Ο φακός έρχεται με υγρό ρευστό στοιχείο όπως ο ανθρώπινος φακός των ματιών. Συμπιέζοντας τον liquid lens μπορεί να αλλάζει διαρκώς η οπτική ισχύ, επιτυγχάνοντας έτσι ένα αδιάκοπο εύρος από long-range view μέχρι close-range view.

Ο liquid lens μειώνει την αλλαγή του FOV από τη μακρινή σκηνή στην κοντινή, και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αλλαγή κατά τη διαδικασία ζουμ από τη μακρινή σκηνή στη γενική κοντινή, που είναι καταλληλότερη για τη λήψη βίντεο. Η Xiaomi σημειώνει ότι το Mi MIX Fold είναι το πρώτο τηλέφωνο στο οποίο εφαρμόζεται αυτή η τεχνολογία που ανοίγει απεριόριστες δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.