Η Microsoft κάνει διαθέσιμα πολλά ISO Images των Windows 10 για να κατεβάσεις από τις ιστοσελίδες της, αλλά αν χρησιμοποιείς ένα μηχάνημα των Windows τότε αυτό σε εξαναγκάζεις να κατεβάσεις το Media Creation tool. Σε αυτό το άρθρο, αναφέρουμε την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να κατεβάσεις ένα ISO για Windows 10 χωρίς να κατεβάσεις το creation tool και να μπλεχθείς με αυτό.

Το Media Creation tool της Microsoft είναι μόνο για Windows. Αν μπεις στο site μέσω ενός άλλου λειτουργικού συστήματος, θα σταλείς σε μια σελίδα όπου θα μπορείς να κατεβάσεις απευθείας ένα ISO αρχείο. Και για να το κάνουμε αυτό, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούμε σε άλλο σύστημα, πρέπει να κάνεις τον web browser να προσποιηθεί ότι χρησιμοποιείς ένα άλλο λειτουργικό σύστημα.  Λειτουργεί σε όλους τους browsers αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τον Google Chrome για αυτόν τον οδηγό.

  • Ξεκινάμε ανοίγοντας τον Google Chrome και πηγαίνοντας στη σελίδα αυτή της Microsoft.
  • Κάνε κλικ στις τρεις τελείες στην κορυφή του Chrome browser και έπειτα επέλεξε το More tools – Developer Tools.

Προσοχή, να ακολουθήσεις την διαδικασία στο παράθυρο της σελίδας της Microsoft και όχι του techmaniacs που διαβάζεις τον οδηγό. Μόλις τον κατανοήσεις καλύτερα κλείσε τη σελίδα και άνοιξε μόνο τη σελίδα της Microsoft το λινκ που έχουμε παραπάνω δηλαδή, ειδάλλως δεν θα δουλέψει. Μας μπέρδεψε και εμάς στην αρχή και προσπαθούσαμε να διαπιστώσουμε τι κάνουμε λάθος.

  • Κάντε κλικ στο menu icon και επιλέξτε το More tools – Network Conditions
  • Κάτω από το User Agent section κάντε uncheck το Select automatically

Ο Chrome προσφέρει μια μεγάλη λίστα με pre configured user agents για να επιλέξεις. Πίεσε στο dropdown menu και επιλέξτε ένα. Απλά θυμηθείτε ότι για να δουλέψει θα πρέπει να κάνετε την Microsoft να πιστέψει ότι χρησιμοποιείται μια έκδοση λειτουργικού διαφορετική από Windows.

  • Διατηρείστε τα Developer tools ανοιχτά και κάντε refresh τη σελίδα της Microsoft ((F5). Αυτή τη φορά, θα εμφανιστεί ένα dropdown menu για να επιλέξεις την έκδοση του ISO που θέλεις να κατεβάσεις.

  • Διάλεξε μια έκδοση και πίεσε στο επιβεβαίωση

  • Στη συνέχεια επιλέγεις τη γλώσσα και πίεσε επιβεβαίωση.

  • Τέλος, διαλέγεις τις 32 ή 64 bit εκδόσεις και ξεκινάς το download. Τα links είναι διαθέσιμα για 24 ώρες από την ημερομηνία δημιουργίας.

Το δοκιμάσαμε και δουλεύει άψογα. Μπορείς στη συνέχεια να δημιουργήσεις ένα USB drive και να κάνεις format το PC σου. Και αν ψάχνεις άδεια για Windows 10, μπορείς να πάρεις από το κατάστημα με το οποίο συνεργαζόμαστε και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Αλλιώς δεν θα το έβλεπες στη σελίδα μας. Οποιαδήποτε απορία στα σχόλια από κάτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.