Το Galaxy S9 έφερε μαζί του και ένα σύστημα διπλών ηχείων παρέχοντας το αποκαλούμενο stereo seperation όταν παρακολουθείς βίντεο αλλά και πολύ υψηλότερη ένταση ήχου. Και ήρθε, χωρίς να αυξηθούν τα μεγέθη των bezels. Αλλά η Samsung πρόσθεσε και ένα ακόμη σημαντικό feature το οποίο ενισχύει ακόμη περισσότερο τη συνολική εμπειρία ήχου. Το Dolby Atmos. Αν ατενίζεις το Dolby Atmos toggle στα Settings του Galaxy S9 σου και δεν είσαι σίγουρος τι πρέπει να κάνεις με αυτό, καλό είναι να διαβάσεις τον συγκεκριμένο οδηγό.

Πως να ενεργοποιήσεις το Dolby Atmos στο Galaxy S9 σου:

  1. Πήγαινε στα Settings και κάνε scroll down μέχρι να βρεις την ενότητα Sounds and vibration.
  2. Κάνε scroll down και πίεσε στο  Sound quality and effects.
  3. Πίεσε στο Dolby Atmos για να εισέλθεις στις ρυθμίσεις. Δεν χρειάζεται να πιέσεις στο toggle για να ενεργοποιηθεί ακόμη.
  4. Πίεσε στο toggle της κορυφής για να ενεργοποιήσεις το Dolby Atmos.
  5. Θα δεις τέσσερις επιλογές για τα sound modes του Atmos, η κάθε μια εξηγεί αναλυτικά για το τι πρόκειται. Για να ξεκινήσεις, η καλύτερη ρύθμιση είναι να το αφήσεις στο Auto.
  6. Θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει και ένα Dolby Atmos toggle στο notification shade quick settings για γρήγορη πρόσβαση.

Πότε να χρησιμοποιήσεις το Dolby Atmos και τι κάνει!

Η μεγαλύτερη ερώτηση που ίσως θα έχεις, είναι τι ακριβώς κάνει το Dolby Atmos. Το συγκεκριμένο mode έχει σχεδιαστεί για το playback οποιουδήποτε περιεχομένου που έχει γίνει mixed για το Atmos, όπως για παράδειγμα μια πλήρη ταινία. Με το Atmos ενεργοποιημένο και παρακαλουθώντας μια ταινία που έχει γίνει mixed για το Atmos, η ακουστική εμπειρία σου θα βελτιωθεί πολύ. Οι περισσότεροι ωστόσο από εμάς, δεν χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας για να παρακολουθήσουμε ταινίες και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ταινίες, δεν έχουν ένα Atmos audio profile. Επομένως, είναι πιο σύνηθες να χρησιμοποιούμε το Atmos με τον ήχο κατά την καθημερινή χρήση του smartphone. Αν χρησιμοποιείς ενσύρματα ή Bluetooth ακουστικά, η ενεργοποίηση του Atmos θα σας δώσει την αίσθηση ότι ο ήχος είναι πιο δυνατός.

Επιπλέον όταν θα φοράτε ακουστικά, θα διαπιστώσετε λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια στον ήχο και θα σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένα μεγάλο δωμάτιο με ηχεία, ξεχνώντας ουσιαστικά ότι φοράτε ακουστικά. Αν αλλάξετε το sound profile του Atmos σε Voice, τότε θα δοθεί έμφαση στις φωνές. Εκτός και αν ακούτε σε ένα audiobook, το συγκεκριμένο προφιλ σπάνια θα σας αρέσει.  Τα Movie και Music προφίλ είναι πιο κοντά στο Auto, σίγουρα όμως πιο δυνατά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.