Οτιδήποτε κάνει το Play Store με τις εφαρμογές στη συσκευή σας, γίνεται μέσω των Google Play Services. Κάτι τέτοιο, λέει στη συσκευή σου, πότε χρειάζεται να ενημερώσεις τις εφαρμογές. Με λίγα λόγια, διατηρείται πάντα ενημερωμένα τα Play Services.

Τα Google Play Services είναι μια εφαρμογή άρρηκτα συνδεδεμένη με το σύστημα του Android, που επιτρέπει στο smartphone να επωφελείται από τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών και τα security patches, χωρίς να χρειάζεται να αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση του Android. Και παρά την ονομασία που μπορεί να σας μπερδέψει, είναι εντελώς διαφορετικό από το Google Play Store από το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια.

Μπορείτε να δείτε τα changelogs για την τελευταία έκδοση των Google Play Services εδώ. Οι περισσότερες ενημερώσεις είναι μικρές αλλαγές στο παρασκήνιο που βελτιώνουν όμως σημαντικά την εμπειρία. Οι χρήστες οι οποίοι θα θελήσουν να διασφαλίσουν ότι έχουν την τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση, ή θέλουν να έχουν πρόσβαση σε beta εκδόσεις των Google play Services ή και να δοκιμάσουν διαφορετικές εκδόσεις, μπορούν να το κάνουν με έναν πιο τεχνικό τρόπο. Ο τρόπος στον οποίο αναφερόμαστε παρακάτω είναι χρήσιμος για app developers, ή για οποιονδήποτε έχει κάποιο πρόβλημα που μπλοκάρει την ενημέρωση των Google Play Services.

  1. Πρέπει να διαπιστώσετε ποια έκδοση του Android έχετε. Πηγαίνετε στο Settings > About Phone και δείτε την έκδοση του Android.
  2. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από άγνωστες πηγές. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαπιστώσεις ποια έκδοση των Play Services είναι σωστή για εσάς. Και εδώ είναι που χρειάζεται να γνωρίζετε τον αριθμό της Android έκδοσης. Κάθε έκδοση των Google Play Services έχει μια ονομασία η οποία αναλύεται ως εξής: Android έκδοση, CPU αρχιτεκτονική και dots per inch (DPI).

Ο πρώτος αριθμός είναι η Android έκδοση

0 = Android 4.4.4 ή μεγαλύτερη

2 = Android 5.0 και 5.1 (ξεκινώντας από τα Google Play Services v8)

4 = Android 6.0 και άνω (Σημείωση: 4 = Android 5.0 και 5.1 για εκδόσεις του Google Play Services πριν τη v8)

7 = Android 5.0

8 = Android TV

Ο δεύτερος αριθμός είναι η αρχιτεκτονική του CPU του smartphone

1 = armeabi

3 = armeabi-v7a

4 = arm64-v8a

7 = x86

Ο τρίτος αριθμός είναι το DPI της συσκευής

0 = universal

2 = 160 dpi

4 = 240 dpi

6 = 320 dpi

8 = 480 dpi

Πλέον το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την κατάλληλη έκδοση των Google Play Services με βάση τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει προηγουμένως. Μπορείτε να βρείτε τις τελευταίες εκδόσεις στο apk mirror.

Βέβαια, ο εύκολος τρόπος είναι απλά να ελέγχετε για νέες εκδόσεις από το Play Store.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.