Τα Windows 10 προβαίνουν σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο τα προγράμματα προστίθενται στη λίστα των εφαρμογών που τρέχουν όταν το σύστημα εκκινεί, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν αν οι εφαρμογές προστίθενται στην λίστα εκκίνησης κατά τη διάρκεια εγκατάστασης και δίνοντας τη δυνατότητα να σταματήσουν μια τέτοια εξέλιξη.

Όπως ίσως θα γνωρίζει, όταν εγκαθιστάς μια νέα εφαρμογή, θα έχεις διαπιστώσει λίγο μετά, ότι το PC αρχίζει να επιβραδύνεται. Στη συνέχεια, όταν επισκέπτεσαι την οθόνη Startup (Settings – Apps) ή από την διαχείριση εργασιών, θα διαπιστώσεις ότι η εν λόγω εφαρμογή έχει προστεθεί στη λίστα των προγραμμάτων που εκκινούν αυτόματα, όταν ξεκινάς το PC.

Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μια ιδανική κατάσταση, ιδίως για τους λιγότερο γνώστες, οι οποίοι ίσως δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Όσο περισσότερες εφαρμογές στη λίστα αυτή, τόσο πιο αργή γίνεται η εκκίνηση, ιδίως αν πρόκειται για απαιτητικές εφαρμογές. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι η τελευταία και πιο πρόσφατη preview build της έκδοσης των Windows 10 που θα καταφθάσει στο πρώτο μισό του 2021, οι εφαρμογές θα ενημερώνουν το χρήστη ότι έχουν προστεθεί στη λίστα των εφαρμογών που εκκινούν μόλις ανοίγεις το PC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.