Δεν μπορεί κάποιος να αφήσει λίγα λεπτά το PC του, με Windows 10, και αυτό αμέσως να κάνει επανεκκίνηση για να προβεί στην εγκατάσταση άλλου ένα forced Windows OS update. Αυτό ακριβώς συνέβη στο theverge σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου και η αλήθεια είναι ότι θα έχει συμβεί πολλές φορές και σε εσένα.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft προέβη στην εγκατάσταση μη επιθυμητών web app εκδόσεων των Word, PowerPoint, Excel και Outlook. Αυτή τη φορά δηλαδή η Microsoft προέβη στην εγκατάσταση μη επιθυμητών web apps στο PC και χρησιμοποιεί το Windows 10 Start Menu σαν δωρεάν διαφημιστικό χώρο. Και κάτι σημαντικό, δεν αποτελούν πλήρης δωρεάν εκδόσεις του Office. Είναι απλά συντομεύσεις για τις web εκδόσεις, οι οποίες επιτελούν το ρόλο διαφημίσεων για να πληρώσεις για μια πιο πλήρη έκδοση. Με τα reboots αυτά μπορείς να χάσεις σημαντική εργασία που έχεις κάνει, όπως δείχνει και το tweet από κάτω, που εκφράζει την εμπειρία ενός άλλου χρήστη.

Η Microsoft φαίνεται να πιστεύει ότι τα PCs μας αποτελούν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, ένα μέρος, όπου μπορούν να προωθούν τα προϊόντα τους. Αποφάσεις σαν και αυτές, υποβαθμίζουν το κύριο επιχείρημα της εταιρείας για τα σημαντικά updates, ότι δηλαδή παρέχουν σημαντικά security patches που διατηρούν το PC σου ασφαλές.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά ο τύπος δημιούργησε αρχείο σε notepad για να το σώσει στη συνέχεια σε cloud υπηρεσία της Google και το πρόβλημα του το δημιούργησε το windows update restart της Microsoft ! Στη θέση του και όντως απογοητευμένος από τις τακτικές της Microsoft θα χρησιμοποιούσα chromebook γιατί και θα τελείωνα με τα παραμύθια. Αν τώρα δεν του κάνει και θέλει Microsoft και windows θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της χρήσης και της μη σωστής ρύθμισης των ενημερώσεων του λειτουργικού.

  2. Τόσο δύσκολο είναι να πας στις ρυθμίσεις του windows update και να το κάνεις να ζητάει επιβεβαίωση…;;;

    • Όχι αυτό δεν είναι δύσκολο, το πρόβλημα είναι ότι μετά δεν μπορείς να κανείς απενεργοποίηση γιατί σε αναγκάζει να κανείς ενημέρωση!
      Αν εσείς κάποια λύση σε αυτό…

  3. Λανθασμένο και παραπλανητικό άρθρο από το The Verge. Προφανώς και έχει πειράξει της ρύθμισης αυτός ο χρήστης, δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε επανεκκίνηση χωρίς να ερωτηθεί.

  4. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα περισσότερα updates είναι… gtp. Μετά το τελευταίο, ο η/υ μου δεν μπορεί να επανέλθει από κατάσταση αναμονής ή αδρανοποιησης. Εκεί να δεις δουλειά που χάνω!!!

  5. Δεν γίνεται επανεκκίνηση χωρίς να ερωτηθεί ο χρήστης. Μη γράφετε ότι να ναι, σας κοροϊδεύει ο κόσμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.