Όλα καλά με το Google Pixel 5, αλλά στον αέρα πλανάτε ένα τεράστιο ερώτημα, πώς κατάφερε ο τεχνολογικός κολοσσός να βάλει ασύρματη φόρτιση σε ένα smartphone με μεταλλικό σώμα;

Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, διότι πολύ απλά δεν γίνεται ένα τηλέφωνο με μεταλλική πλάτη να έχει ασύρματη φόρτιση. Γι’ αυτό και οι εταιρείες κυκλοφορούν τόσα πολλά smartphone με γυάλινες πλάτες. Όμως η Google τα κατάφερε και βρήκε μία μέση λύση, στην ουσία το Pixel 5 δεν συνδυάζει την ασύρματη φόρτιση με τη μεταλλική πλάτη, αλλά χρησιμοποιεί ένα κόλπο. Θα εξηγήσω μην βαράτε!

Η εταιρεία δημιούργησε ένα “παράθυρο” στη μεταλλική πλάτη του Google Pixel 5 μέσα στο οποίο βρίσκεται το πηνίο της ασύρματης φόρτισης. Το “παράθυρο αυτό είναι καλυμμένο λογικά με πλαστικό και έχει ένα στρώμα από κάτι που η Google αποκαλεί “biocoat resin”. Όλα τα τμήματα της πλάτης έχουν βαφτεί για να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και να μοιάζουν με ένα ενιαίο κομμάτι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Pixel Stand της Google η τεχνολογία φόρτισης είναι αντίστοιχα αποτελεσματική με αυτή των υπόλοιπων Pixels και αγγίζει τα 10W.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.