Ο απολογισμός των τελευταίων ετών εξέλιξης των smartphones αποκαλύπτει την πρόοδο, την ανταπόκριση των εταιρειών στα αιτήματα των καταναλωτών, και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Συζητήσεις στο reddit από το μακρινό 2018 δείχνουν ότι όλο αυτό με τα smartphones πήγε καλύτερα από ότι το όνειρο των ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Οι χρήστες στο πιο δημοφιλές σχετικό νήμα της γνωστής πλατφόρμας έχουν επισημάνει τις επιθυμίες του μεγαλύτερου πλήθους των καταναλωτών στο πέρασμα των τελευταίων ετών. Κυρίως αναφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας, κλασική θύρα ακουστικών, συνδεσιμότητα με USB-C, foldable συσκευές, επίπεδες οθόνες, δυνατότητα επέκτασης μνήμης, και βελτιωμένες κάμερες.

Έχουμε δει ήδη το Samsung Galaxy S30 και αυτός είναι ο λόγος

Αν και έχουν γίνει πρόοδοι, όπως η ευρεία υιοθέτηση του USB-C, τα καινοτόμα foldable smartphone – και όχι μόνο, οι επίπεδες οθόνες, και οι βελτιωμένες δυνατότητες κάμερας, κάποιες προκλήσεις παραμένουν. Οι εταιρείες δεν τα πηγαίνουν καλά με την αυτονομία των μπαταριών και το έχουν ρίξει στην επιτάχυνση της φόρτισης, για πιο γρήγορη αναπλήρωση της μπαταρίας.

Επιπλέον, οι λάτρεις του ενσύρματου ήχου θρηνούν για την απουσία υποδοχών για ακουστικά, καθώς τις βρίσκουν σχεδόν αποκλειστικά σε budget και mid range smartphones. Αντίστοιχα, όπως η ασύρματη σύνδεση ακουστικών σκότωσε τη 3.5mm jack θύρα, έτσι και το cloud έγινε η αιτία για την κατάργηση της δυνατότητας επέκτασης του χώρου αποθήκευσης. Πρόκειται για ένα ακόμα χαρακτηριστικό που βρίσκουμε σε πιο οικονομικές, λιγότερο premium συσκευές.

Με λίγα λόγια, οι εταιρείες προσφέρουν στους καταναλωτές κάποια από τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν, ενώ παράλληλα υιοθετούν νέες τεχνολογίες που ευθυγραμμίζονται με την εξέλιξη και προφανώς τα προϊόντα που αυτές θέλουν να προωθήσουν. Σε κάθε περίπτωση, αν θες να παίξεις το κλασικό φιδάκι, κάπου σε κάποια θεμέλια σπιτιού θα βρεις ένα 3310 να σε περιμένει!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.