Το Pixel Themes app σου επιτρέπει την παραμετροποίηση των σχημάτων των εικονιδίων, της γραμματοσειράς και των accent colors σε Google Pixel smartphones που τρέχουν Android 10. Το XDA Developers είχε ανακαλύψει την ύπαρξη της εφαρμογής λίγο μετά την έναρξη της διάθεσης της δεύτερης Android Q Beta. Όπως δηλώνει και η ονομασία της η εφαρμογή δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε μη Pixel smartphones, αλλά τα overlays που μπορεί να ενεργοποιήσει μπορούν να βρεθούν σε άλλες συσκευές. Αν και δεν θα βρεις το Pixel Themes app ή το AOSP ThemePicker σε Sony Xperia smartphones που τρέχουν το Android 10, η εταιρεία άφησε πολλά icon shape και accent color overlays που μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω του  cmd overlay shell command.

Ενώ έπαιζε με το ολοκαίνουργιο Sony Xperia 1 II, ο niaboc79 από τους XDA Developers ανακάλυψε την ύπαρξη αυτών των overlays,  με την ιστοσελίδα να μας προσφέρει έναν οδηγό για το πως να το κάνουμε στο smartphone μας.

  • Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το accent color χρησιμοποιώντας το εξής command:

cmd overlay enable com.android.theme.color.<COLOR_NAME>

όπου COLOR_NAME μπορεί να μπει το “purple”, “black”, “cinnamon”, “green”, “ocean”, “orchid”, ή “space”.

Αυτά είναι τα τρία βασικά commands που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν παίξεις με τα overlays. Τα πληκτρολογούμε με τη χρήση του Android Debug Bridge (ADB) μετά τη σύνδεση του smartphone σε ένα PC/Mac με το USB Debugging ενεργοποιημένο.

  • Για να δεις τη λίστα των διαθέσιμων overlays πληκτρολόγησε το
cmd overlay list
  • Για να ενεργοποιήσεις ένα overlay πληκτρολόγησε το
cmd overlay enable [το.package.name.εδώ]
  • Για να απενεργοποιήσεις ένα overlay πληκτρολόγησε το εξής:
cmd overlay disable [το.package.name.εδώ]

Το καλύτερο είναι ότι το trick θα πρέπει να λειτουργεί και σε παλαιότερα Xperia smartphones, με το δεδομένο ότι έχουν πάρει αναβάθμιση σε Android 10 από τη Sony. Οι κάτοχοι των Xperia 1/5, Xperia XZ2/XZ3 και Xperia 10/10 Plus μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιήσουν τις εντολές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.