Οι fast chargers που έρχονται με το smartphone σου, κάνουν ένα και μόνο πράγμα. Να φορτίσουν γρήγορα το smartphone σου και μάλιστα, πολύ πιο γρήγορα από ότι παλαιότερα. Κάθε κατασκευαστής αποκαλεί με διαφορετικό τρόπο το κάθε σύστημα. Υπενθυμίζουμε ότι η Apple δεν συνοδεύει τους fast chargers στη συσκευασία του iPhone XS επομένως θα πρέπει να τους αγοράσεις ξεχωριστά. Και η αλήθεια είναι ότι προκαλεί σύγχυση το να γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ του Adaptive Fast Charge της Samsung, το Fast Charge της Apple, τα OnePlus DashCharge, Qualcomm Quick Charge, Huawei Super Charge, Motorola Turbo Charge και Oppo VOOC.

Επιπλέον, νέες γενιές των προαναφερθέντων τεχνολογιών γρήγορης φόρτισης θα γνωρίσουμε σε επερχόμενα smartphones και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επιτρέψουν στο smartphone σου να φορτίσει ως το 70% σε μισή ώρα ή στο 40% σε 10 λεπτά. Πως μπορείς να γίνει όμως κάτι τέτοιο;

Με την αύξηση του voltage φυσικά και με τη διασφάλιση ότι τα νέα κυκλώματα φόρτισης μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, ενώ δεν παραλείπονται και οι πρόσθετοι έλεγχοι ασφαλείας. Και η Huawei αλλά και η Oppo, πρωτοστατούν στο χώρο της γρήγορης φόρτισης, όπως θα κάνει και η OnePlus με το επερχόμενο OnePlus 6T.

Όσον αφορά την τεχνολογία  Super Charge 2.0 της Huawei, πρόκειται για ένα σύστημα 40w, ενώ η Super Vooc της Oppo θα αποκαλείται Warp Charge όταν το OnePlus 6T θα καταφθάσει υποστηρίζοντας 50W. Και έτσι ακριβώς, θα είστε σε θέση να προβείτε σε μια πλήρη φόρτιση των flagship smartphone σας σε λιγότερο από μια ώρα, παρά το γεγονός ότι θα διαθέτουν αρκετά μεγαλύτερες μπαταρίες. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, η Huawei και η Honor κατέχουν τρεις θέσεις στα top5 smartphones που παρουσιάζουν τη γρηγορότερη φόρτιση, ακολουθούμενες από την OnePlus και την Samsung.

Σϋμφωνα με το phonearena.com, στην κορυφή βρίσκεται το Super Charge σύστημα της Huawei, με 47mAh/minute, που είναι κάτι το εντυπωσιακό όπως σχολιάζει, όταν έχεις τηλέφωνα με τόσο μεγάλες μπαταρίες σαν του P20 Pro. Και όλα αυτά, είναι με τον φορτιστή 22.5W, επομένως φανταστείτε τι θα κάνει το Super Charge 2.0 στα 40W του Mate 20 Pro με την μπαταρία των 4.200 mAh.

Με την Super VOOC των 50W ωστόσο, το special Oppo Find X Super Flash Edition και η μπαταρία του των 3.700 mAh θα μπορεί να φορτίσει σε μόλις 35 λεπτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.