Αν διαβάζεις το συγκεκριμένο άρθρο, το πιο πιθανό είναι ότι η συσκευή σου έχει αρχίσει ξαφνικά να λαμβάνει θολές φωτογραφίες. Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάζει την κύρια κάμερα, την selfie ή στη χειρότερη περίπτωση και τις δυο. To phonearena σημειώνει ότι στο S10 που είχαν στο γραφείο τους, η κάμερα στο πίσω μέρος αρνούνταν να εστιάσει. Ένα τέτοιο πρόβλημα, το έχουμε συναντήσει πολλές φορές στο παρελθόν και κάθε φορά επιδιορθώνονταν με μερικά απλά βήματα.

Πριν όμως αναφέρουμε το τι πρέπει να κάνεις θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό με το S10 σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί ένδειξη κάποιου προβλήματος, και το επιβεβαιώνει και ο Dimitris Amprazis που πρόσφατα έκανε το review της συσκευής στο Techmaniacs.gr. Σίγουρα θα έχεις δει πολλά tips n tricks που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σου δείχνουν πως να επιδιορθώσεις το πρόβλημα, όπως με μια επανεκκίνηση της συσκευής, το force closing του camera app, την εκκαθάριση της cache και άλλα. Εμείς όμως θα τα αφήσουμε αυτά προς το παρόν.

Οι κάμερες στο εσωτερικό των smartphone είναι ικανές να εστιάσουν αλλάζοντας την απόσταση μεταξύ των φακών και του αισθητήρα. Το κινητό σου έχει ένα set από μικρούς φακούς που κινούνται μπρος και πίσω, αλλάζοντας το σημείο όπου το φως συγκλίνει στον αισθητήρα, κάτι που επιτρέπει στο να αποφασίσει η κάμερα τι βρίσκεται σε εστίαση και τι όχι. Μόλις κάνεις όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, όπως το force closing του camera app και η επανεκκίνηση του smartphone, υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλεις να δοκιμάσεις.

Αν το smartphone σου έχει ένα manual camera mode, ενεργοποίησέ το και ψάξε τη ρύθμιση manual focus. Προσπάθησε να μετακινήσεις τον slider αριστερά και δεξιά για να δεις αν αλλάζει η εστίαση. Πιθανόν όχι, αλλά αξίζει μια προσπάθεια. Πλέον, τώρα που τα χεις δοκιμάσει όλα, ώρα για το πιο απλό fix, το οποίο έχει και τον μεγαλύτερο βαθμό επιτυχίας. Απλά δώσε στην κάμερα ένα απλό χτύπημα με το δάχτυλο. Ή απλά προσπάθησε να κουνήσεις κάπως τη συσκευή. Και εξαλείφει τα προβλήματα με την εστίαση. Η κάμερα, έχει μικρά κινούμενα μέρη στο εσωτερικό και κάποιες φορές απλά κολλάνε. Αν δεν έχεις μεταχειριστεί με κακό τρόπο τη συσκευή, απλά πρόκειται για ένα τυχαίο πρόβλημα. Αν συμβαίνει ξανά και ξανά, εκμεταλλεύσου την εγγύηση και συμβουλέψου έναν ειδικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.