Η Leica αναγνωρίζει ότι οι προειδοποιήσεις των αρχών ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί από την Huawei, έχουν βλάψει την επιχειρηματική σχέση με την Huawei κατά ένα τρόπο. Ο Γερμανικός κατασκευαστής καμερών και η Huawei ανακοίνωσαν αρχικά την συνεργασία τους το 2016 με στόχο να συνδυάσουν την εξειδίκευσή τους και να καινοτομήσουν στο χώρο των καμερών των smartphone συσκευών. Από τότε, η Huawei έχει παρουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό συσκευών, τις οποίες προωθεί περισσότερο για το camera module το οποίο έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Leica.

Ωστόσο, το επιχειρηματικό τοπίο στην Αμερική έχει αλλάξει δραματικά για την Huawei καθώς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας FBI, CIA και NSA δήλωσαν στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από συσκευές της Huawei για λόγους ασφαλείας. Οι επικεφαλείς αυτών των υπηρεσιών συνέστησαν δηλαδή τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν εξοπλισμό κινεζικών εταιρειών, όπως της Huawei και της ZTE, καθώς οι ξένες χώρες, οι οποίες δεν μοιράζονται τις κοινές αξίες με τις ΗΠΑ, μπορεί να αποκτήσουν ηγετική θέση στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εις βάρος των εγχώριων εταιρειών, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του FBI, Chris Wray. Οι ανησυχίες αφορούν πιθανή κατασκοπεία, κάτι που προβάλλεται ως η κύρια αιτία που θα πρέπει κάποιος να παραμείνει μακριά από τέτοιες συσκευές.

Μόλις λίγες ημέρες, πριν την CES 2018, η AT&T και η Verizon ακύρωσαν τις συμφωνίες που είχαν με την Huawei για την πώληση των  Mate 10 Pro στους Αμερικανούς πολίτες, ενώ σε μια αντίστοιχη κίνηση προέβη και το Best Buy. H Leica φαίνεται προς το παρόν να βασίζεται στους ήδη ισχυρούς δεσμούς με την Huawei, με τον Michael Röder εκπρόσωπο της Leica να αναφέρει ότι οι δυο εταιρείες έχουν συμφωνήσει όχι μόνο σε επιχειρηματικά θέματα, αλλά και σε θέματα επιχειρηματικής ηθικής με τη μορφή μιας ειλικρινούς και ακέραιης συμφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.