Σε μια άκρως δραστική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη σειρά συσκευών Galaxy S, η Samsung επέλεξε ένα εξαιρετικά λεπτό top bezel και το αποκαλούμενο “hole-in-active-area” design για τα περσινά Samsung Galaxy S10 μοντέλα. Κάτι τέτοιο με άλλα λόγια σήμαινε, ότι το notification light, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να μας προσφέρει οπτικές ειδοποιήσεις για την κατάσταση φόρτισης, ή τις χαμένες κλήσεις και τα μηνύματα στα Samsung Galaxy S9, είχε επίσης αφαιρεθεί.

Υπήρχε ένα light animation γύρω από την κάμερα εντός οθόνης στη μπροστινή περιοχή της συσκευής για το face recognition και ως εκ τούτου δεν υπηρετούσε εκ προ επιλογής άλλους σκοπούς ειδοποιήσεων. Τελικά, η Samsung ενημέρωσε το experimental Good Lock app με το EdgeLighting+ plugin, που στόχο είχε να κάνει την δουλειά τρίτων λύσεων όπως των Holey Light ή ARC Lighting εφαρμογών από το Play Store.

Με τα νέα όμως Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus και Ultra, η Samsung παίρνει την stock notification light υλοποίηση, που αποκαλείται Edge Lighting και τη φέρνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, που δεν απαιτεί να ψάξετε για πρόσθετες λύσεις.  Σε αυτό το άρθρο, βλέπουμε πολύ σύντομα, πως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε το Samsung Galaxy S20/S20+ και Ultra smart notification light.

  • Από τα settings, πίεσε Display – Edge Screen – Edge Lighting
  • Πίεσε στο Lighting style για την προσαρμογή των χρωμάτων, των effects, του πάχους, του transparency και της διάρκειας του Edge Lighting.
  • Πίεσε στο Add Keyword για να ρυθμίσεις το smart lighting effect να ενεργοποιείται από συγκεκριμένο κείμενο στους τίτλους των notifications.
  • Πίεσε στο Show Edge lighting για να επιλέξεις αν αντικαθιστά τα notifications pop ups όταν η οθόνη είναι ενεργή, ανενεργή ή και τα δυο.
  • Πίεσε στο choose apps για να επιλέξεις τις εφαρμογές που μπορούν να ενεργοποιήσουν το Edge lighting όταν λαμβάνεις ένα notification.
  • Πίεσε Done και είσαι έτοιμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.