Το Android 9 Pie είναι επιτέλους εδώ και φέρει πολλά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά στο Android smartphone σου όπως και ένα νέο design. Ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά, που δεν έχουν τραβήξει την προσοχή του κόσμου, αφορά το Lockdown Mode, και αν και δεν θα είναι κάτι που θα χρησιμοποιείς κάθε μέρα, είναι καλό να γνωρίζεις πως μπορείς να το ενεργοποιήσεις.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο μπλοκάρει τον σαρωτή αποτυπωμάτων, την αναγνώριση του προσώπου και την αναγνώριση της φωνής από το να χρησιμοποιηθούν. Σαν στόχο, έχει να αποτρέψει κάποιον άλλον χρήστη να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σου, χωρίς την άδειά σου. Ευτυχώς, η ενεργοποίηση του Lockdown Mode είναι πολύ εύκολη και να πως μπορείς να το κάνεις. Ανοίγεις την εφαρμογή των ρυθμίσεων, μεταβαίνεις στις επιλογές Security και Location, κάνεις scroll down μέχρι να φθάσεις στις προτιμήσεις της Lock Screen. Κάνε toggle την επιλογή Show Lockdown.

Πλέον η επιλογή για να ενεργοποιήσεις το mode θα είναι διαθέσιμη. Αν κρατήσεις παρατεταμένα το πλήκτρο απενεργοποίησης της συσκευής σου θα δεις τη σχετική επιλογή κάτω από εκείνες της απενεργοποίησης και της επανεκκίνησης. Όταν θα είναι ενεργοποιημένο και προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις το αισθητήρα αποτυπώματος, θα πρέπει να πληκτρολογήσεις το PIN, το password ή το μοτίβο σου. Και μόλις πληκτρολογήσεις τον κωδικό, το Lockdown mode θα απενεργοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.