Τα Windows 10 έχουν πλέον ένα νέο εργαλείο που σου επιτρέπει να απελευθερώνεις χώρο στο δίσκο. Αφαιρεί τα temporary files, system logs, προηγούμενες εγκαταστάσεις των Windows και άλλα αρχεία που προφανώς δεν χρειάζεσαι. Το εργαλείο βρίσκεται στο April 2018 Update, στο οποίο αναφερθήκαμε αναλυτικά πριν από λίγες ημέρες. Λειτουργεί παρόμοια με την εκκαθάριση δίσκου αλλά αποτελεί μέρος του Settings app και είναι πιο γρήγορο στη χρήση.

Για να βρείτε το νέο εργαλείο απλά μεταβείτε στο: Ρυθμίσεις, Σύστημα, Χώρος Αποθήκευσης. Πατήστε στο Απελευθέρωση χώρου τώρα, κάτω από την ενότητα Έλεγχος Αποθήκευσης. Τα Windows αυτόματα σκανάρουν το PC σου για δεδομένα που δεν χρειάζονται και μπορούν να απελευθερώσουν χώρο. Σε αντίθεση με το παλιό εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου, η οθόνη αυτή δείχνει μόνο τα δεδομένα που μπορείς να αφαιρέσεις και σκανάρει και αρχεία που έχεις μετακινήσει στον Κάδο Ανακύκλωσης αλλά και δεδομένα όπως παλιότερες εγκαταστάσεις των Windows.

Κάντε scroll στη λίστα με τα διαφορετικά αρχεία που θέλετε να αφαιρέσετε. Τα Windows δείχνουν επακριβώς πόσο χώρος θα απελευθερωθεί με την αφαίρεση του κάθε τύπου. Μπορείς να διαγράψεις τα πάντα, αρκεί το PC να λειτουργεί σωστά. Προσοχή όμως όταν επιλέγεις τον κάδο Ανακύκλωσης. Θα διαγράψει όλα τα αρχεία που έχεις στείλει σε αυτόν. Επιπλέον, μετά την αναβάθμιση στη νέα έκδοση των Windows θα δεις και μια επιλογή για προηγούμενες εγκαταστάσεις. Θα πρέπει να διαγράψεις τα συγκεκριμένα αρχεία, εκτός και αν θέλεις πάλι να γυρίσεις στην προηγούμενη έκδοση των Windows. Σε κάθε περίπτωση αν δεν τα διαγράψεις τα Windows θα αφαιρέσουν από μόνα τους τα αρχεία μετά από 10 ημέρες.

Τέλος να σημειωθεί, ότι αν ενεργοποιήσεις την επιλογή Έλεγχος Αποθήκευσης  τα Windows από μόνα τους θα αφαιρούν τέτοιου τύπου αρχεία, συμπεριλαμβανομένων παλιών temporary files και αυτών που βρίσκονται στον Κάδο Ανακύκλωσης, ωστόσο όμως η διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω με την λειτουργία Απελευθέρωση χώρου τώρα αφαιρεί πολλά περισσότερα. Πρόκειται για διαφορετικά εργαλεία δηλαδή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.