Οι δημιουργοί του PopcornTime.io, της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας παρακολούθησης ταινιών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως θα κλείσει οριστικά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάνε. Αφού έμαθαν πολλά από την πρώτη τους υπηρεσία, οι προγραμματιστές σχεδιάζουν τώρα να αναπτύξουν μια νόμιμη εναλλακτική λύση που λέγεται Project Butter.

popcorn-time-dead

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, μια βαβούρα ξεκίνησε με αφορμή μια εσωτερική διαμάχη της ομάδα του PopcornTime.io. Μια πιθανή μήνυση, έκανε αρκετούς από τους βασικούς προγραμματιστές της torrent-streaming υπηρεσίας να φύγουν από την ομάδα.

Όταν ο υπεύθυνος του domain name της ιστοσελίδας της υπηρεσίας έφυγε, το .io σταμάτησε να λειτουργεί. Κάποια στιγμή, η ιστοσελίδα ήταν πάλι διαθέσιμη, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, η ομάδα PopcornTime προσπάθησε να μεταφέρει το domain σε ένα νέο ιδιοκτήτη, αλλά το Gandi.net, ο φορέας παροχής υπηρεσιών του domain, δεν το δέχτηκε.

“Τις τελευταίες μέρες κάποιος παραποίησε τις υποδομές μας, κυρίως την DNS υπηρεσία μας και δεν μπορούμε τώρα να πείσουμε τον παροχέα μας https://gandi.net ότι είμαστε εμείς και πως θέλουμε να μείνουμε online” είπε η ομάδα πριν η ιστοσελίδα πέσει λόγω DNS επιθέσεων.

popcorn-time-project-butterΗ ομάδα, ωστόσο, όπως τονίσαμε και παραπάνω δεν σταματάει εδώ, αλλά σκοπεύει να επιστρέψει με μια παρόμοια νόμιμη υπηρεσία, με όνομα Project Butter.

“Το νέο αυτό project, που φιλοξενείται στο GitHub, είναι βασικά το αγαπημένος σας PopcornTime, χωρίς όμως τα τμήματα που έκαναν τους ανθρώπους επιφυλακτικούς,” έγραψε η νέα Project Butter ομάδα.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, όταν το νέο αυτό project γίνει διαθέσιμο, δεν θα streamάρει ποτέ υλικό με πνευματικά δικαιώματα. Αν και το Project Butter θα είναι κάπως περιορισμένο, υπάρχει η ελπίδα ότι θα είναι μια μεγάλη υπηρεσία streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Το PopcornTime.io λοιπόν, έχει φύγει για τα καλά, αλλά φαίνεται ότι το Project Butter θα έρθει για να μείνει όταν κυκλοφορήσει.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στον κώδικα του Popcorn Time δεν θα επηρεαστούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όπως το πολύ γνωστό Popcorn-Time.se.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το popcorn time.se «τρέχει» κανονικά στην 5.4 έκδοση για pc. Όπως και να έχει το moviebox (iOS) η showbox ( android) οι ίδιοι Κινέζοι είναι , δεν έχει αντίπαλο! Τρέχει και σε pc με Bluestacks . Υπάρχει και Το kodi αλλά θέλει σωστή παραμετροποίηση για να πετάξει .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.