Μπορεί η Microsoft να αργεί με τις ενημερώσεις του Surface Duo στο Android, αλλά τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι το αναδιπλούμενο της εταιρείας τρέχει ARM64 έκδοση των Windows 11.

Σύμφωνα με μια αναφορά του ITHome, ο προγραμματιστής Gustave Monce του κύριου έργου LumiaWoA μοιράστηκε εικόνες ενός Surface Duo που τρέχει έκδοση των Windows 11 βασισμένη σε ARM64.

Προηγουμένως, ο Gustave είχε τρέξει Windows 10 σε Lumia 950XL. Τώρα, φαίνεται ότι σημείωσε πρόοδο, αφού μετά τη βασική ARM έκδοση, έτρεξε στο Microsoft Surface Duo μία ARM64 έκδοση των Windows 11.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Microsoft έχει τερματίσει επίσημα την υποστήριξη των Windows 10 Mobile, επομένως οι προσπάθειες των προγραμματιστών WoA βοήθησαν τα παλαιότερα μοντέλα Lumia να λαμβάνουν ενημερώσεις και αναβαθμίσεις του OS.

Αυτοί οι προγραμματιστές είναι μια ανεξάρτητη ομάδα που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο ανεπίσημο Windows on ARM project, το οποίο αρχικά επικεντρώθηκε στα Windows 10, αλλά με την κυκλοφορία των Windows 11 η ομάδα πέρασε στην νεότερη έκδοση.

Ο Gustave μοιράστηκε ακόμη και εικόνες του Microsoft Surface Duo να τρέχει Windows 11. Επομένως, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το project σύντομα θα επεκταθεί και σύντομα θα αφορά περισσότερες συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι μας ενδιαφερόμαστε για το Android και δε δίνουμε δεκάρα τσακιστή για τα αποτυχημένα Windows της MS που χρόνια μας ταλαιπωρούν με το ελατωματικά τους λογισμικά που διαδόθηκαν απλά διότι μιάν εποχή δεν είχαν αντίπαλο.
    Το Android είναι εδώ και αν ποτέ εξαγοραστεί από την επάρατη microsoft πολύ απλά θα χάσουμε ΟΛΟΙ..
    Σκέψου μόνον ότι για το παραμικρό update θα ζητάνε λεφτά λεφτά λεφτά.. Α τα έχετε έ !? Τότε δώστε τα εσείς και αφήστε εμάς με το Android.
    Θυμηθείτε μόνον ότι το lumia και η microsoft παραλίγο να βουλιάξουν την οικονομία της Φινλανδίας.
    Μα ποιός θέλει ένα windows smartphone/tablet ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.