Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει αυξήσεις τιμών για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων και των video streaming υπηρεσιών. Το Netflix, το Disney+, και το Amazon Prime, είτε αύξησαν τις τυπικές τιμές είτε, στην περίπτωση του Amazon, εισήγαγαν διαφημίσεις στις τυπικές κατηγορίες και χρέωσαν περισσότερο για την αφαίρεσή τους.

Μια νέα έκθεση από την ΕΕ δείχνει ότι η πειρατεία στο video streaming αυξάνεται. Προφανώς, δεν είναι δυνατόν να θεωρήσουνε ότι είναι σύμπτωση πως αυτά τα δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Εννοείται, πως η έκθεση της ΕΕ επικεντρώνεται σε πληροφορίες που βασίζονται στην ΕΕ. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό τα δεδομένα να μεταφράζονται και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η έκθεση εξετάζει την ποσότητα του πειρατικού περιεχομένου στο οποίο έχει πρόσβαση ένας χρήστης του διαδικτύου κάθε μήνα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό κορυφώθηκε το 2017 με περίπου 11.5 προσβάσεις σε πειρατικό περιεχόμενο ανά χρήστη του διαδικτύου ανά μήνα για όλους τους τύπους περιεχομένου.

Στις αρχές του 2021, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε μόλις πέντε προσβάσεις ανά χρήστη ανά μήνα. Όμως, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, ο αριθμός εκτοξεύτηκε σε επτά προσβάσεις σε πειρατικό περιεχόμενο ανά χρήστη του διαδικτύου ανά μήνα το 2022. Με άλλα λόγια, η πειρατεία στο video streaming βρισκόταν σε υψηλότατο επίπεδο πριν από έξι χρόνια. Παρόλο που έπεσε σημαντικά, οι κινήσεις των εταιρειών οδηγούν σε νέα αύξηση.

Η έκθεση αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πρόσφατης αύξησης της πειρατείας στην πειρατεία τηλεοπτικών εκπομπών. Σχεδόν το 50% της συνολικής αθροιστικής ψηφιακής πειρατείας – τηλεόραση, ταινίες, μουσική, λογισμικό και βιβλία – αφορούσε την παράνομη λήψη ή ροή τηλεοπτικών εκπομπών. Μαζί με τις αυξήσεις των τιμών από τους μεγάλους παρόχους, η έκθεση υποδεικνύει ότι το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, ο υψηλός βαθμός εισοδηματικής ανισότητας και η υψηλή ανεργία των νέων συνδέονται με την αυξημένη κατανάλωση πειρατικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.