Η Mediatek και η Qualcomm μονομαχούσαν για το ποια από τις δυο βρισκόταν στο εσωτερικό των περισσότερων smartphones στις ΗΠΑ το Q4 και ανεξάρτητα από το ποια είναι έγκυρη ως προς τα νούμενα, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι η Mediatek θα τους ανησυχήσει, βασικά θα τους πονέσει πολύ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ice Universe δημοσίευσε στο Twitter scores του Geekbench του Dimensity 9000. Έχοντας ανακοινωθεί επισήμως τον Νοέμβριο του 2021, ο Dimensity 9000 είναι το πιο γρήγορο chip της Mediatek. Βασίζεται στα 4nm της TSMC, που του δίνει σαφές προβάδισμα σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 1 και τον Exynos 2200. Χρησιμοποιεί επίσης τη νέα Arm v9 αρχιτεκτονική.

Προς το παρόν δεν έχουμε δει ένα smartphone εξοπλισμένο με τον Dimensity 9000, αν και κάτι τέτοιο αναμένεται να αλλάξει, καθώς τόσο τα Find X5 Pro της Oppo όπως και το Xiaomi Redmi K50 Pro Plus θα κυκλοφορήσουν σύντομα στη Κίνα.

Για να μας δώσει μια πρώτη ιδέα από τα νούμερα, ο Ice Universe μοιράστηκε ορισμένα scores που δείχνουν τη Xiaomi συσκευή να πετυχαίνει 1.309 points σε single core και 4.546 points σε multi core.  To Exynos 2200 στο S22 Ultra σημειώνει κάπου στα 1.157 και 3.307 αντίστοιχα. Το μόνο chip που βρίσκεται μπροστά από τον Dimensity 9000 είναι ο Apple A15 Bionic.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.