Τα Windows 10 είναι η αλήθεια δεν θα σε προτρέψουν στην εγκατάσταση ενός antivirus όπως έκαναν τα Windows 7. Από τα Windows 8, τα Windows περιλαμβάνουν πλέον ένα δωρεάν ενσωματωμένο antivirus το οποίο αποκαλείται Windows Defender. Αλλά είναι τελικά η καλύτερη προστασία για το PC σου;

Το Windows Defender ήταν αρχικά γνωστό ως Microsoft Security Essentials στις ημέρες των Windows 7 όταν προσφερόταν σαν ένα ξεχωριστό download, αλλά πλέον βρίσκεται ενσωματωμένο μέσα στο λειτουργικό των Windows. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει πάντα να προβείς στην εγκατάσταση ενός antivirus τρίτης εταιρείας, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι και η καλύτερη λύση για τα σημερινά προβλήματα ασφαλείας, όπως τύπου ransomware.

Επιγραμματικά αυτά θα πρέπει να γνωρίζεις για να κρατήσεις ένα σύστημα ασφαλές:

  • Χρησιμοποίησε το ενσωματωμένο Windows Defender ως το κανονικό σου antivirus: η αλήθεια είναι ότι οι διαδικτυακοί εγκληματίες έχουν προχωρήσει πολύ, από τα συνήθη viruses και εστιάζουν σε Ransomware, zero-day attacks και malware που τα κανονικά antivirus δεν μπορούν να χειριστούν.  Το Windows Defender είναι γρήγορο, δεν σε ενοχλεί και κάνει την τέλεια δουλειά στο να καθαρίζει παλαιού τύπου απειλές.
  • Χρησιμοποίησε το Malwarebytes: Τα malwares σήμερα, χρησιμοποιούν zero-day flaws στον browser για να εγκαταστήσουν ransomware και να ελέγξουν το PC σου και μόνο το Malwarebytes παρέχει εξαιρετική προστασία στο χώρο αυτό με το μοναδικό του anti-exploit system. Δεν έχει καθόλου bloatware και δεν θα επιβαρύνει το PC σου.

Χρειάζεται λογισμικό antivirus όσο και προσεκτικός και να είσαι στο browsing. Και μάλιστα, αυτό που προτείνει το howtogeek είναι να έχεις ένα καλό antivirus πρόγραμμα και ένα καλό anti malware πρόγραμμα.

Είναι το Windows Defender αρκετό; Είναι υπεραρκετό για έναν απλό χρήστη. Ενημερώνεται μέσω του Windows Update, δεν παρεμβάλλεται σε ό,τι κάνεις. Θα πρέπει όμως να έχεις και το Malwarebytes οπωσδήποτε.

Να σημειωθεί, ότι το Malwarebytes ισχυρίζεται ότι μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό antivirus, αλλά το how to geek διαφωνεί. Χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικές πρακτικές. Το antivirus θα μπλοκάρει ή θα βάλει στην καραντίνα επικίνδυνα και επιβλαβή προγράμματα, ενώ το Malwarebytes θα προσπαθήσει να σταματήσει εντελώς επιβλαβές λογισμικό από το να φτάσει στο σύστημά σου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.