Καθώς η εξερεύνηση του διαστήματος γίνεται όλο και πιο δημοκρατική το “εισιτήριο εισόδου” για τέτοιες προσπάθειες έχει μειωθεί δραματικά. Μια εταιρία που εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση είναι η Pocket Spacecraft, μία επιχείρηση με έδρα το Bristol που πιστεύει πως μπορεί να στείλει χιλιάδες εξατομικευμένους ανιχνευτές στο διάστημα για λίγα μόνο δολάρια τον καθένα.

pocket spacecraft

 

Μπορεί να φαίνεται σαν χρησιμοποιημένο φίλτρο καφέ, αλλά ο Γήινος / Σεληνιακός ανιχνευτής έχει το μέγεθος ενός CD και το πάχος ενός φύλλου χαρτιού, ο οποίος περιέχει ένα συνδετικό ηλιακό κύτταρο, ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα σε ένα chip και κεραίες.

Αρκετές χιλιάδες τέτοιοι ανιχνευτές θα φορτώνονται σε ένα CubeSat και στη συνέχεια θα αφεθούν στη επιφάνεια της Γης ή της Σελήνης ανάλογα με το project και την συνεισφορά. Οι χρήστες που θα έχουν να πληρώσουν θα είναι τότε σε θέση να παρατηρήσουν πως αυτοί οι λεπτοί και χάρτινοι ανιχνευτές ταξιδεύουν προς την επιφάνεια και θα λαμβάνουν την τηλεμετρία σε μία εφαρμογή του Android / iOS.

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει αυτό το project στο Kickstarter, θα χρειαστεί να αδειάσει τον κουμπαρά του και να δώσει $150 για έναν ανιχνευτή Γης ή $302 για έναν ανιχνευτή Σελήνης.

Πηγή 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.