Κατά τη διάρκεια του Google I/O, ο Sundar Pichai αποκάλυψε τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro σχεδόν πέντε μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση.  Φυσικά, σε κάποιους αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας και τονίζουν, ότι η μπροστινή κάμερα του ιPhone 14 Pro, αντιγράφηκε από την Google στο Pixel 7 Pro. Ισχύει άραγε;

pixel 7

 

Σε αυτήν την ερώτηση προσπαθεί να απαντήσει το phonearena.com μέσα από ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύει. Όπως επισημαίνει, όσον αφορά τη σειρά iPhone 14 Pro, το punch-hole design φημολογείται από το καλοκαίρι του 2021, με τον leaker ShrimpApplePro. Επιπλέον, είδαμε πλήθος leaked renders του iPhone 14 Pro πολύ πριν η Google ανακοινώσει τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro. Επομένως, ο μύθος καταρρίπτεται ότι η Apple αντέγραψε την κάμερα του Pixel 7 Pro.

Μήπως το έκανε η Google; Από την άλλη, αν και το Google Pixel 7 Pro σχεδιάστηκε αργότερα από το iPhone 14 Prο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πιστέψουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Στόχος της Google, ήταν απλά να δείχνει διαφορετικό από το setup του Pixel 6 Pro, για να πείσει περισσότερους αγοραστές να το πάρουν.

Ένας ακόμη λόγος, είναι ότι το Pixel 7 Pro διορθώνει στο τωρινό setup του ένα σημαντικό πρόβλημα. Σύμφωνα με το phonearena.com, ένας από τους λόγους που τα iPhones έχουν πιο smooth zoom είναι ότι το τριγωνικό σχήμα της κάμερας, βάζει τους φακούς στην ίδια φυσική απόσταση τον έναν από τον άλλο.  Στο Pixel 6 Pro, η Google είχε την wide τέρμα αριστερά, την ultra wide στη μέση και την 4x periscope στα δεξιά.

Στο Pixel 7 Pro οι κάμερες είναι στη σωστή σειρά, ultra wide, wide, zoom. Η wide είναι η default κάμερα και μεταβαίνει συνεχώς μεταξύ των άλλων δυο, δεξιά και αριστερά, επομένως έχει νόημα να βρίσκεται στη μέση. Είναι η ιδανική διάταξη για το είδος του camera setup του Pixel 7 Pro.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.