Και τώρα, απευθύνομαι σε όσους ασχολούνται με τα torrents! Ποιος γνωρίζει; Ή μάλλον ποιος δεν γνωρίζει τι είναι αυτά; Χμμ, πιστεύω πάντως πως οι περισσότεροι (μην πω όλοι!) γνωρίζουν το PirateBay.Το Pirate Bay θα προσφέρει web browser , το νέο Pirate Browser για να αποφύγει τη λογοκρισία. Μήπως έτσι όμως, από παράνομο θα αρχίζει να γίνεται νόμιμο; Για να δούμε το παρακάτω άρθρο.

Pirate-Bay-browser

Στην ιστοσελίδα του, το Pirate Bay υπογράμμισε σύνδεσμο για το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, το PirateBrowser.

 

Το Pirate Bay, μια από τις μεγαλύτερες και μία από τις πιο διάσημες ιστοσελίδες της πειρατείας στο διαδίκτυο για παράνομο copyrighted download υλικό, είναι σε ένα συνεχές παιχνίδι σαν της γάτας με το ποντίκι, με τις δικαστικές αρχές από όλο τον κόσμο για την τελευταία δεκαετία. Οι κρατικές υπηρεσίες έχουν προσπαθήσει συχνά να κατεβάσουν το site, ή να εμποδίσουν τους ανθρώπους να κάνουν download, επειδή το χρησιμοποιούν για ταινίες, μουσική, e-books και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας . Όμως όπως λέει και η παροιμία, «ο Θεός αγαπά και τον νοικοκύρη και τον κλέφτη!!». Έτσι η ομάδα του Pirate Bay σκέφτηκε κάτι πολύ πρωτότυπο.

pirate_bay

Το Σάββατο οι άνθρωποι που ασχολούνται με το Pirate Bay, ανακοίνωσαν πως κυκλοφόρησε το δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης στο Web, που ονομάζεται PirateBrowser, που θα επιτρέπει ακόμα και στους ανθρώπους σε χώρες όπου το Pirate Bay είναι μπλοκαρισμένο, να παραληφθούν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα αρχεία torrents .

Το Pirate Bay ενημέρωσε τους χρήστες του για το νέο πρόγραμμα περιήγησης σε ένα blog post, “PirateBrowser – Δεν υπάρχει πλέον  λογοκρισία”

Ένας δε διαχειριστής του Pirate Bay με Nickname Winston έγραψε: «Γνωρίζετε ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Pirate Bay ή σε άλλα Torrent-sites, επειδή έχουν αποκλειστεί; Τότε, να τους προτείνετε το PirateBrowser το οποίο με ένα απλό κλικ στο browser , παρακάμπτει τη λογοκρισία και τα blocks και κάνει το site μας, άμεσα διαθέσιμο και προσιτό»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PirateBrowser, το Pirate Bay είναι μπλοκαρισμένο στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Δανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, θα είναι σε θέση να «κατεβάσουν» κανονικά χωρίς τους ισχύοντες περιορισμούς.

Το πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε συνδυασμό με την επέτειο των 10 χρόνων της ομάδας, θα δουλεύει σε έκδοση του Firefox, στο Open Source Web Browser, και στο Tor client, τον ανώνυμο Web Client. Σε αντίθεση με το Tor, ωστόσο, το PirateBrowser δεν παρέχει ανωνυμία στους χρήστες του.

Το Pirate Bay δίνει στους ανθρώπους την πρόσβαση σε αρχεία BitTorrent, τα οποία είναι μεγαλύτερα αρχεία που είναι κομμένο σε πολλά μικρά κομμάτια, ώστε να είναι ευκολότερο να μοιραστούν μέσω του Web. Μόλις ένας χρήστης κατεβάσει ένα κομμάτι ενός αρχείου BitTorrent, θα αρχίσει αμέσως φόρτωμα αυτό το κομμάτι σε άλλους χρήστες. Ιστοσελίδες BitTorrent, όπως το Pirate Bay, βοηθά  τους ανθρώπους όταν κατεβάζουν μεγάλες ταινίες και αρχεία από TV Shows , και έτσι δεν χρειάζεται να τους φιλοξενεί σε ένα διακομιστή.

Σε μια συνέντευξη με τη TorrentFreak, η οποία καλύπτει πνευματικής ιδιοκτησίας και Torrent, το Pirate Bay δήλωσε ότι η νέα μηχανή αναζήτησης είναι μόνο το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τη λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Αυτή η ομάδα «εργάζεται επίσης σε ένα ειδικό BitTorrent-powered browser, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διανέμουν το Pirate Bay και άλλες δικές τους τοποθεσίες Web.»

Τα τελευταία χρόνια οι αρχές σε διάφορες χώρες, έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Pirate Bay και μπλοκαρισμένων ατόμων από το να έχουν πρόσβαση στο site. Πέρυσι, σε αντίποινα, το Pirate Bay συνόψισε τον κώδικα που τρέχει σε ολόκληρη την τοποθεσία Web του και κυκλοφόρησε ένα αρχείο με δυνατότητα λήψης για οποιονδήποτε να αντιγράψουν και να εγκαταστήσουν τον δικό τους server για διανομή torrent.

Το Pirate Bay επίσης έχει ανακαλύψει άλλους τρόπους για να παρακάμψει το νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων. Το 2012 ένας Pirate Bay συνεργάτης εν ονόματι στο Site Mr. Spok ανακοίνωσε ότι η ομάδα μία ημέρα ελπίζει να χτίσει drones που θα αιωρούνται στον αέρα και να επιτρέπουν στους ανθρώπους να κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μουσική μέσω ασύρματων ραδιοπομπών.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.