Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε μόλις εχθές ότι για οποιαδήποτε εγχρήματη συναλλαγή γίνεται μέσω winbank και απαιτεί ταυτοποίηση, ο χρήστης θα καλείται να πληκτρολογήσει τα δυο από τα 4 ψηφία του PIN της χρεωστικής του κάρτας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλεια των συναλλαγών.

Ωστόσο, από την ανακοίνωση καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά μόνο εκεί που απαιτείται ταυτοποίηση. Για παράδειγμα, δεν θα σου ζητείται το PIN σε περιπτώσεις μεταφοράς σε λογαριασμό τον οποίο έχεις προσθέσει σαν έμπιστο δικαιούχο.

Αν ο χρήστης έχει περισσότερες από μια χρεωστικές κάρτες, θα του ζητηθεί να ορίσει την κάρτα της οποίας το PIN θα κληθεί να συμπληρώσει, ενώ σε περιπτώσεις μη ύπαρξης κάποιας ενεργής χρεωστικής κάρτας θα του έρθει μήνυμα στο email με κωδικό. Θα πρέπει να σημειώσουμε, αν έχεις δηλώσει κάποιο παλιό email στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση, καλό είναι να ενημερώσεις τα στοιχεία σου άμεσα. Η εφαρμογή των ανωτέρω θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.