Το One UI της Samsung είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Android skin στην αγορά. Είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά και διαθέτει πολλές βελτιώσεις που, από πολλές απόψεις, το καθιστούν ανώτερο από την stock εμπειρία Android. Ωστόσο, δεν είναι τέλειο, με την ταχύτητα των animation να επιβραδύνει την πλοήγηση στο περιβάλλον χρήστη. Ο νότιοκορεατικός τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα στο One UI 5.0.

Το SamMobile αναφέρει ότι το skin της Samsung που βασίζεται στο Android 13 θα επικεντρωθεί στην ταχύτερη πλοήγηση στο περιβάλλον χρήστη βελτιστοποιώντας και επιταχύνοντας τα animation. Δεν χρειάζεται να βλεπουμε αυτήν την αλλαγή ως ασήμαντη, καθώς θα επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή χρήση των συσκευων. Η εταιρεία έχει βελτιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το One UI για να προσφέρει ομαλή απόδοση σε όλες τις συσκευές της, αλλά τα αργά animation καταστρέφουν την εμπειρία χρήσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό στις συσκευές νεότερης γενιάς που διαθέτουν οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης 120Hz. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Samsung, μπορείτε να επιταχύνετε τα animation του συστήματος από το κρυφό μενού προγραμματιστών και θα παρατηρήσετε αμέσως πώς το τηλέφωνό σας θα είναι πιο γρήγορο κατά τη χρήση.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες άλλες βελτιώσεις θα περιλαμβάνει το One UI 5.0, εκτός από τα πιο γρήγορα animation. Δεδομένου ότι θα βασίζεται στο Android 13, αναμένετε ότι θα διαθέτει λειτουργίες που εισάγονται ως μέρος της ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος, όπως ρυθμίσεις γλώσσας ανά εφαρμογή, μικρές αλλαγές στη διεπαφή χρήστη, νέο εργαλείο επιλογής φωτογραφιών, και καλύτερη λειτουργία διαχωρισμού οθόνης.

Το One UI 5.0 θα πρέπει να κυκλοφορήσει πρώτα για τα flagship smartphone της εταιρείας μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και τελικά γίνει διαθέσιμο στις άλλες συσκευές της. Υπάρχουν φήμες ότι η Samsung ανοίγει φέτος το πρόγραμμα beta του νέου skin νωρίτερα από το συνηθισμένο. Ακόμη και έτσι, μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το slin θα πρέπει να γίνει στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας τον Οκτώβριο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, πριν το ντεμπούτο του One UI 5.0, η Samsung θα πρέπει να κυκλοφορήσει το One UI 4.1.1 για τις συμβατές συσκευές, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στα Galaxy Z Fold 4 και Flip 4, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.