Η Samsung χρησιμοποιεί κάμερα 108MP στα κορυφαία τηλέφωνα της από το Galaxy S20 Ultra του 2020, παρέχοντας λήψεις 12MP με pixel-binned για μειωμένο θόρυβο και λήψεις πλήρους ανάλυσης 108MP για μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Πρόσφατα μάθαμε ότι το Samsung Galaxy S22 Ultra θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες με το ίδιο hardware. Τώρα, έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες στη διάθεση μας.

Η εταιρεία Material IT Korea με έδρα την Κορέα λέει ότι το επερχόμενο Galaxy S22 Ultra θα αποκτήσει τη δυνατότητα «βελτιωτή λεπτομέρειας» για την κάμερα των 108MP. Αυτή η πηγή προηγουμένως διέθεσε ταπετσαρίες του Galaxy S22, επομένως φαίνεται να έχει κάποια αξιοπιστία σχετικά με τις διαρροές που σχετίζονται με τα S22 series.

Σε κάθε περίπτωση, η πηγή ανακάλυψε λεπτομέρειες για το νέο χαρακτηριστικό και φαίνεται ότι η λειτουργία θα επιτρέψει την αιχμαλώτηση ακόμη περισσότερων λεπτομερειών. Πιστεύεται ότι η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο όταν έχει επιλεγεί η επιλογή λήψης 108MP.

Η πηγή εικάζει ότι το χαρακτηρισικό θα μπορούσε να προσφέρει πιο λεπτομερείς λήψεις macro. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγάλοι αισθητήρες 108MP που χρησιμοποιούνται σε συσκευές όπως το Samsung Galaxy S21 Ultra δεν επιτρέπουν να πλησιάσουμε πολύ κοντά σε ένα θέμα, αναγκάζοντας μας να κάνουμε crop με την κύρια κάμερα ή να πάμε στον υπερευρυγώνιο φακό.

Επομένως, η Samsung μπορεί να χρειαστεί να συνδυάσει δεδομένα από τις κάμερες 108MP και την υπερευρυγώνια, εάν αυτό προορίζεται να βελτιώσει σημαντικά τη λεπτομέρεια της λήψης macro.

Αν το χαρακτηριστικό του Samsung Galaxy S22 Ultra δεν προορίζεται για λήψεις macro, υποθέτουμε ότι θα μπορούσε απλώς να βελτιώσει γενικά τις εικόνες 108MP, χρησιμοποιώντας επεξεργασία πολλαπλών καρέ και άλλες τεχνικές λογισμικού. Έτσι, οι εικόνες τοπίων, κατοικίδιων ζώων, ανθρώπων, και πολλά άλλα, θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.