Εισαγγελείς της Ταϊβάν έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Pete Lau, CEO και συνιδρυτής της OnePlus, με την κατηγορίας λαθροθηρίας ταλέντων από κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες.
Το Bloomberg αναφέρει ότι, σύμφωνα με το Γραφείο των Εισαγγελέων της Περιφέρειας Shilin της Ταϊβάν, ο Lau κατηγορείται για παράνομη πρόσληψη μηχανικών από την Ταϊβάν την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η OnePlus προσέλαβε παράνομα πάνω από 70 μηχανικούς από τη χώρα το 2014, κάτι που παραβιάζει τους τοπικούς νόμους που απαγορεύει τις επαγγελματικές σχέσεις με την Κίνα. Μαζί με τον Pete Lau, κατηγορήθηκαν και δύο πολίτες της Ταϊβάν, που εργάζονταν για τον Lau και την One Plus.
Με τις σχέσης Κίνας και ΗΠΑ να είναι στην χειρότερη φάση τους, η Ταϊβάν προσπαθεί να προστατεύσει την τεχνογνωσία της στους ημιαγωγούς, κάτι που περιλαμβάνει και τους μηχανικούς που δουλεύουν στην βιομηχανία ημιαγωγών. Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω τεταμένων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας, οπότε τέτοια περιστατικά παρουσιάζονται από τις αρχές σαν ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Τώρα, ο Pete Lau βρίσκεται στο στόχαστρο της Ταϊβάν, για την διαρροή εργατικού δυναμικού στην Κίνα και την OnePlus.
Ο Pete Lau είναι εξέχουσα προσωπικότητα στον τεχνολογικό κλάδο και κυρίως στον κλάδο των smartphones. Είναι ο ιδρυτής της OnePlus, που είναι μια αναγνωρισμένη μάρκα παγκοσμίως, ενώ έχει καίρια θέση και στην μητρική εταιρεία της OnePlus, την Oppo, που ηγείται όλου του ομίλου. Στον ίδιο όμιλο θα βρούμε τις Oppo, OnePlus, realme, και Vivo, οπότε έχει ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια αγορά.
Υπάρχει όριο στις δωρεάν αναλήψεις μετρητών από άλλο ΑΤΜ!
Όπως σημειώνει το Bloomberg , η περίπτωση του Lau δεν είναι μεμονωμένη. Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση της χώρας έχει απειλήσει να περιορίσει τις εξαγωγές τσιπ στη Νότια Αφρική, έχει μηνύσει την Tokyo Electron για φερόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και έχει διερευνήσει εάν ένας νέος υπάλληλος της Intel έχει παραβιάσει παράνομα τα εμπορικά μυστικά της TSMC.
Ο Pete Lau μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δηλώσεις για το θέμα. Η OnePlus αρκέστηκε στο να δηλώσει πως οι εργασίες της συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την έρευνα που γίνει. Από την άλλη η Ταϊβάν ακόμα δεν έχει κάνει σχόλια για το θέμα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.


























![Ο χιμπατζής διάνοια που μπορούσε να διαβάζει αγγλικά και κινέζικα, πέθανε σε ηλικία 49 ετών [Βίντεο] Ai](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/01/chimp_eyes_up_close_header-218x150.webp)



















