Τα κοινωνικά δίκτυα ανά τον κόσμο έχουν γεμίσει από βίντεο του μετεωρίτη που πέταξε στον ουρανό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, στις 18 Μαΐου. Ο μετεωρίτης έκανε την νύχτα μέρα, αφού έλουσε τα πάντα σε ένα μπλε και πράσινο φως.

Το ουράνιο γεγονός που συνήθως προκαλεί φόβο, είχε ευτυχή κατάληξη, αφού ο φύλακας άγγελός μας, η ατμόσφαιρα, κατάφερε να κάψει τον μετεωρίτη πριν χτυπήσει το έδαφος, αλλά οριακά.

Η πυροσβεστικές υπηρεσίες σε Ισπανία και Πορτογαλία προσπαθούν να βρουν που έπεσε ο μετεωρίτης, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κάτι και δεν έχουμε επιβεβαιωμένη πρόσκρουση, οπότε πιθανότατα διαλύθηκε λίγο πριν ακουμπήσει το γήινο έδαφος. Κάποιοι αναφέρουν πως το είδαν να πέφτει στην πόλη Castro Daire, ενώ άλλοι στο Pinheiro. Αυτές οι δύο πόλεις απέχουν 309 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Πάντως, σε κάποια από τα βίντεο φαίνεται κάτι σαν έκρηξη στο τέλος της πτώσης, οπότε ίσως να είχαμε χτύπημα, αλλά σε μη κατοικημένη περιοχή. Οι πρώτες μετρήσεις αναφέρουν πως ο μετεωρίτης έπεσε με ταχύτητα 45 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και ίσως κατέληξε κάπου στον Ατλαντικό ωκεανό, από την στιγμή που δεν έχει βρεθεί σημείο πρόσκρουσης.

Το ισπανικό αστρονομικό παρατηρητήριο Calar Alto είπε επίσης μια προκαταρκτική ανάλυση, ανοίγει νέα καρτέλααπό το Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας αποκάλυψε ότι το αντικείμενο είχε «κομητητική προέλευση».

μετεωρίτης Ισπανία

Το περίεργο με την πτώση του μετεωρίτη είναι πως δεν είχε προβλεφθεί, ούτε είχαμε γνώση πως θα πλησίαζε. Μάλιστα, δεν αποτελεί μέρος των τυπικών βροχών μετεωριτών που αναμένονται μέσα στο έτος.

Αναληψη χρημάτων από Revolut χωρίς χρεώσεις στα ATM

Όπως και να έχει, το θέαμα προκαλεί δέος και όπως είναι λογικό, οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, οργίασαν στο θέαμα των βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.