Η Samsung Electronics επιδιώκει ενεργά την ανάπτυξη μη επεμβατικών μετρητών σακχάρου στο αίμα και συνεχούς παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, με στόχο να ενσωματώσει αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά υγείας σε μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων του Galaxy Ring και των έξυπνων ρολογιών που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Hon Pak αποκάλυψε ότι η Samsung δεσμεύεται να παρέχει στους χρήστες κρίσιμες μετρήσεις υγείας από την άνεση του σπιτιού τους μέσω αυτών των καινοτόμων αισθητήρων, δίνοντας δυνητικά τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν θέματα υγείας χωρίς κόπο.

Η παρακολούθηση της υγείας αποτελεί εδώ και καιρό ένα βασικό σημείο πώλησης για τα smartwatches, με τους ηγέτες του κλάδου, όπως η Samsung και η Apple, να προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως η παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, η παρακολούθηση του ύπνου, και η ανάλυση του στρες.

Τα έξυπνα ρολόγια Galaxy της Samsung, και άλλα ανταγωνιστικά smartwatches, πάνε ένα βήμα παραπέρα, περιλαμβάνοντας την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και του ΗΚΓ. Προηγμένες λειτουργίες όπως αυτές, και η παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, δεν υπάρχουν καν ούτε στα χαρτιά στα Apple Watch, ή δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες. Αυτό, ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον αμερικανικό κολοσσό.

Σε συνέντευξή του, ο Hon Pak τόνισε τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και της γλυκόζης, δηλώνοντας: “Αν μπορούμε να κάνουμε συνεχή παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και της γλυκόζης, είμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. (Ως εταιρεία) Τοποθετούμε σημαντικές επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αν και η Samsung διερευνά ενεργά τις επιλογές για την παρακολούθηση σακχάρου στο αίμα, το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία τέτοιας δυνατότητας παραμένει αδιευκρίνιστο. Καθώς η Samsung εξελίσσεται στον τομέα της υγείας, η ενσωμάτωση προηγμένων λειτουργιών παρακολούθησης της υγείας σε καθημερινές συσκευές φαίνεται ότι να βρίσκεται προ των πυλών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.