Πέρυσι, η Google διέθεσε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν αυτόματα τα δεδομένα που καταγράφει η εταιρεία, κάθε 3 ή 18 μήνες. Τώρα, η εταιρεία αποφάσισε να ενεργοποιεί αυτόματα το χαρακτηριστικό σε όλους τους νέους λογαριασμούς που δημιουργούν οι χρήστες.

Η καταγραφή των δεδομένων τοποθεσίας, από apps όπως το Google Maps, είναι απενεργοποιημένη εντελώς από προεπιλογή. Μπορείς να ενεργοποιήσεις την καταγραφή, αλλά από προεπιλογή το ιστορικό θα διαγράφεται αυτόματα κάθε 18 μήνες, εκτός αν επιλέξεις να διαγράφεται μετά από 3 μήνες.

Η δραστηριότητα στις εφαρμογές και το web, είναι ενεργοποιημένη σε όλα τα νέα Google account, αλλά η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε να είναι ενεργή και η αυτόματη διαγραφή των δεδομένων μετά από 18 μήνες. Εννοείται ότι αν θες επιλέγεις να διαγράφονται μετά από 3 μήνες.

Στο YouTube τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Η αυτόματη διαγραφή είναι ενεργή σε όλα τα νέα Google account, αλλά γίνεται μετά από 36 μήνες. Όπως και στις άλλες περιπτώσεις, και εδώ μπορείς να διαλέξεις να γίνεται διαγραφή μετά από 18 ή 3 μήνες.

Επίσης, η Google έκανε πιο εύκολο να ελέγχεις τον λογαριασμό σου. Αν κάνεις για παράδειγμα αναζήτηση το “privacy checkup” η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει ένα πλαίσιο από το οποίο μπορείς με ένα πάτημα να μπεις στο εργαλείο ελέγχου που παρέχει η εταιρεία.

Η τελευταία αλλαγή που πραγματοποίησε η Google είναι ότι πλέον σε πολλές εφαρμογές, όπως το YouTube, μπορείς να ενεργοποιήσεις το incognito mode πατώντας παρατεταμένα στην εικόνα του προφίλ σου. Αυτή η λειτουργία αφορά τα smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.