Ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κινέζικη κατασκευάστρια. Το τελευταίο όλων είναι ότι δεν μπορεί να κατασκευάζει πλέον flagship επεξεργαστές, και αυτό θα επηρεάσει την κυκλοφορία των Huawei Mate 40.

Τα Huawei Mate 40 θα έχουν τον Kirin 9000, που σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό chipset που έχει φτιάξει ποτέ. Το πρόβλημα είναι ότι η κατασκευάστρια έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μόλις 15 εκατομμύρια κομμάτια, ένα νούμερο εκπληκτικά μικρό για μία τόσο δημοφιλή σειρά.

Ο Evan Blass δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο λέει ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πολλά κομμάτια από το απλό Huawei Mate 40, ούτε να τα διαθέσει ευρέως, γιατί δεν έχει στη διάθεση της αρκετούς επεξεργαστές. Ποια είναι λοιπόν η διέξοδος της εταιρείας;

Πρόσφατα μάθαμε ότι τα Huawei Mate 40 θα κυκλοφορήσουν με διαφορετική έκδοση EMUI. Το απλό μοντέλο θα τρέχει κάποιο EMUI 10.x και το Pro θα τρέχει το EMUI 11. Αυτό οδηγεί στο ερώτημα, μήπως τελικά τα δύο smartphone διαθέτουν και διαφορετικούς επεξεργαστές; Μήπως η εταιρεία έχει ετοιμάσει ήδη ή δουλεύει στο να κάνει το EMUI 11 συμβατό με τον Kirin 9000; Κάτι τέτοιο θα έβγαζε νόημα, διότι το EMUI 10.x μπορεί να τρέξει σε συσκευές με τους προηγούμενους Kirin, και σύμφωνα με πηγές και σε smartphones με τον Kirin 1000.

Σίγουρα μέχρι την κυκλοφορία των Huawei Mate 40 θα μάθουμε περισσότερα. Αλλά, μέχρι τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.