Skip to content

Περικοπή κόστους από την ψύξη στα S22 θέλει η Samsung

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
Samsung Galaxy S21 Ultra One UI 4.0 Android 15 One UI 4.1 One UI 6.0 Android 14

Η Samsung φαίνεται ότι θέλει να προβεί στην εξοικονόμηση κόστους από την ψύξη της σειράς Galaxy S22. Σύμφωνα με τον tipster FrontTron, η εταιρεία ίσως δεν θα χρησιμοποιήσει υλοποίηση vapor chamber cooling στα νέα της flagships.

Πιο συγκεκριμένα, η mobile ομάδα της Samsung ήθελε να χρησιμοποιήσει vapor chamber cooling σε συνδυασμό με το Exynos chip με AMD GPU για να βελτιώσει τις επιδόσεις και να μειώσει το throttling. Ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη, τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε ότι η Samsung ήθελε vapor chamber cooling για τα Galaxy S22. Ένα προηγούμενο report τόνιζε ότι η τεχνολογία θα βελτίωνε την αποδοτικότητα και τις επιδόσεις των εν λόγω συσκευών. Η Samsung είχε χρησιμοποιήσει vapor chambers στη σειρά Galaxy S10. Ωστόσο την εγκατάλειψε στη συνέχεια, για τα multi-layered graphite thermal pads ως το πρωταρχικό μέσο απαγωγής της θερμότητας από το CPU.

Πειράζει άραγε;

Όταν η Samsung είχε λανσάρει τα Galaxy Note 20, χρησιμοποιούσε δυο ειδών cooling συστήματα. Ορισμένα Galaxy Note 20 Ultra χρησιμοποιούσαν τα graphite thermal pads, ενώ άλλα την vapor chamber υλοποίηση. Πολλοί θεώρησαν ότι η έλλειψη vapor chamber cooling στα Note 20 Ultra ήταν η αιτία που ανέβαζαν θερμοκρασία.

Ωστόσο, διεξοδική έρευνα από το iFixit απέδειξε ότι υπάρχει μικρή διαφορά ως ελάχιστη. Όσον αφορά το κόστος, οι μηχανικοί τόνισαν ότι η Samsung μπορούσε να χρησιμοποιήσει heat pipes και vapor chambers για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των μονάδων που πωλήθηκαν. Όταν η εταιρεία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το vapor chamber, υπολόγισε ότι πούλησε 1 εκατομμύριο επιπρόσθετες συσκευές. Η απόφαση να μην χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε νεότερα τηλέφωνα, όπως τα S21 και τα S22 οφείλεται ότι στο γεγονός ότι το hype του κόσμου δεν είναι τόσο υψηλό.

Πως να απογειώσεις τις ταχύτητες του iPhone σου; Άλλαξε το region σε Γαλλία!

Πηγή: androidauthority

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.