Το iOS 17 προσφέρει πέντε νέα σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία θα αναλύσουμε σύντομα στο εν λόγω άρθρο. Αρχικά, Η Apple φέτος προσθέτει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας στη λειτουργία Private Browsing ενσωματώνοντας το Face ID. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες θα εντοπίσουν στις ρυθμίσεις του iPhone ένα toggle “Require Face ID to Unlock Private Browsing”. Θα πρέπει να πιστοποιείσαι με το Face ID κάθε φορά που φεύγεις από τον Safari ή κλειδώνεις το iPhone σου.

Παράλληλα, η εταιρεία κηρύττει τον πόλεμο στους trackers του διαδικτύου. Οι διαφημιστές όπως όλοι γνωρίζουμε μπορούν μέσω των συνδέσμων που πιέζεις να γνωρίζουν τη δραστηριότητά σου στο internet, καταγράφοντας ακόμη και την IP διεύθυνση και τις πληροφορίες συσκευής.

Πλέον στις εφαρμογές Safari, Mail και Messages, το iOS 17 μπορεί αυτόματα να ανιχνεύσει αυτού του είδους τα URLs και να αφαιρέσει το μέρος του συνδέσμου που φέρει τις παραμέτρους για το tracking του. Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί για όλο την περιήγησή σου στο διαδίκτυο ή για εκείνη μέσω του Private Browsing.

Το iOS 17 θα δίνει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των κωδικών 2FA στο Messages και στο Mail μετά την εισαγωγή τους στο σχετικό πεδίο με το Autofill. F

Παράλληλα, οποιαδήποτε εφαρμογή έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σου και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα άνω των έξι μηνών πλέον το iOS 17 θα σε ρωτάει αν θέλεις να συνεχίσει η συγκεκριμένη εφαρμογή να έχει άδεια πρόσβασης σε αυτές ή αν θέλεις να τις περιορίσεις.

Μέσω του Messages στο iOS 17 θα μπορείς αυτόματα να ειδοποιείς τους φίλους σου ή την οικογένειά σου μέσω γραπτού μηνύματος ότι έχεις φθάσει στον προορισμό σου. Ο λόγος για το Check in το οποίο θα μπορεί να ειδοποιεί επιλεγμένες επαφές αν δεν έχεις κάνει κάποια πρόοδο προς το σημείο που έχεις ορίσει ότι θέλεις να πας. Το iOS θα εμφανίζει ειδοποίηση και αν ο χρήστης δεν απαντήσει σε αυτή τότε η επακριβής τοποθεσία, το επίπεδο της μπαταρίας και η τελευταία φορά που χρησιμοποίησες το iPhone θα κοινοποιούνται στις επιλεγμένες επαφές σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.