Το διαστημικό αεροσκάφος Peregrine 1 που εκτοξεύθηκε προς τη Σελήνη αναμένεται να συντριβεί απόψε μετά από 10 ημέρες στο διάστημα.

Το μη επανδρωμένο σκάφος, το οποίο ανέπτυξε με την υποστήριξη της NASA η εταιρεία Astrobotic, απογειώθηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα στις 8 Ιανουαρίου, με στόχο την πρώτη αμερικανική προσελήνωση εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες, που θα άνοιγε τον δρόμο για την επιστροφή αστροναυτών της NASA στη Σελήνη.

Ομως, το εγχείρημα είχε άδοξο τέλος, καθώς λίγες ώρες αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το διαστημικό σκάφος αντιμετώπιζε πρόβλημα διαρροής καυσίμου και συνεπώς δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Το κατά πόσο θα «επιβιώσει» από την επανείσοδό του στη Γη, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Το Peregrine ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα από έναν τυπικό δορυφόρο που επανεισέρχεται στη Γη, επομένως θα παράγει περισσότερη θερμότητα καθώς εκτοξεύεται στην ατμόσφαιρα, αναφέρει ο Guadian.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.