Η Google παλεύει χρόνια με τη δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων μεταξύ των συσκευών Android, βλέπε SHAREit, Files Go, Beam, Nearby Share, όλα αυτά όμως αφορούν αρχεία όπως φωτογραφίες τα οποία υπάρχουν στη συσκευή. Τώρα, η εταιρεία ετοιμάζει το “Nearby Share” του Play Store.

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται στο “My apps & games” και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν εφαρμογές ο ένας στο κινητό του άλλου. Οι δύο ενδιαφερόμενοι ανοίγουν το Play Store, διαλέγουν να συνδέσουν τις συσκευές μεταξύ τους, και στέλνουν όποιο app θέλουν ο ένας στο άλλο. Η σύνδεση και αποστολή μπορεί να γίνει με Bluetooth, NFC, ή Wi-Fi Direct.

Η λειτουργία αυτή μοιάζει πολύ με τα peer-to-peer δίκτυα και θα επιτρέψει τη μείωση της κατανάλωσης δεδομένων, γιατί πολύ απλά αντί να κατεβάζεις από το Play Store ένα app – ενώ είσαι στο δρόμο – μπορεί να σου το στείλει χωρίς internet κάποιος φίλος.

Εκτός από το P2P χαρακτηριστικό, η Google άλλαξε και το περιβάλλον του “My apps & games”. Η περιοχή αυτή του Play Store ονομάζεται “Manage apps & device”, περιέχει τις καρτέλες “Overview” και “Manage”, και δίνει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία και δεδομένα.

Δεν ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμα αυτά τα χαρακτηριστικά σε όλους τους χρήστες, αλλά πιστεύουμε ότι ίσως δεν χρειαστεί να περιμένουμε να τελειώσει το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.