Η Apple πρόσφατα άλλαξε τις πολιτικές της στο App Store και πλέον δείχνει τα privacy labels για να κάνει πιο ξεκάθαρο στους χρήστες το είδος των δεδομένων που μια εφαρμογή συλλέγει από εσένα. Η δημοφιλής υπηρεσία pCloud άντλησε αυτά τα δεδομένα και δημιούργησε έναν κατάλογο με τις εφαρμογές που συλλέγουν τις περισσότερες πληροφορίες.

Οι πρώτες δυο εφαρμογές στη λίστα είναι το Instagram και το Facebook, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη για κανένα. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το πλήθος των δεδομένων που τα δυο apps αντλούν. Σύμφωνα με τα ευρήματα του pCloud,  το Facebook συλλέγει το 57% των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το Instagram αγγίζει το 79%.

Από το ποσοστό του 79%, το 62% μοιράζεται με τρίτα μέρη και χρησιμοποιείται για marketing σκοπούς. Το Youtube μοιράζεται το 42% των δεδομένων σου κάθε φορά που ψάχνεις για ένα video στην εφαρμογή.

Βέβαια, το pCloud μοιράζεται και τα apps που είναι πολύ πιο ασφαλή και τα οποία μπορείς να βρεις από κάτω. Εφαρμογές όπως το Signal, Telegram και Discord είναι σαφώς πιο ασφαλείς, ενώ δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε και το Skype.

Τα πιο ασφαλή apps

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.