Skip to content

Πατέντα της LG μας δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται να σχεδιάσει το δικό της αναδιπλούμενο smartphone

Δημήτρης Σερβέτης
Δημήτρης Σερβέτης
Κοινοποίηση:
Πατέντα της LG μας δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται να σχεδιάσει το δικό της αναδιπλούμενο smartphone

Ακούμε για εύκαμπτες και αναδιπλούμενες οθόνες για smartphones εδώ και μερικά χρόνια. Αλλά ακόμη να δούμε έναν κατασκευαστή τηλεφώνων να παράγει μαζικά μια οθόνη smartphone που είναι πραγματικά αναδιπλούμενη. Έχουμε ακούσει φήμες από Samsung, Huawei και Motorola που εργάζονται σε τέτοια smartphones, αλλά μια πρόσφατα δημοσιευμένη πατέντα της LG δείχνει ότι η LG προσπαθεί να κάνει κι αυτή το ίδιο.

Η πατέντα κατατέθηκε αρχικά στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ στα τέλη του 2017 και περιγράφεται ως “κινητό τερματικό” – μια τεχνική περιγραφή του τι είναι ένα smartphone. Περιγράφει ένα σώμα smartphone με ευέλικτη οθόνη, που διπλώνει οριζόντια κατά το ήμισυ του μήκους του τηλεφώνου χάρη σε μια άρθρωση τεσσάρων συνδέσμων, η οποία λειτουργεί παρόμοια με την άρθρωση στο Surface Book της Microsoft.

Το τηλέφωνο διαθέτει δύο μικρόφωνα, διπλά ηχεία και διπλές κεραίες. Μια από τις κάμερες θα τοποθετηθεί στο εξωτερικό της κλειστής οθόνης ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες της οθόνης ενώ είναι κλειστή. Η οθόνη θα ανάβει όταν ανοίγει, ενώ φαίνεται και ένας bezeless σχεδιασμός.

Φυσικά, η πατέντα δεν περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης προορίζεται να αλληλεπιδρά με μια τέτοια συσκευή. Φαίνεται ότι η αναδιπλούμενη οθόνη είναι μια τάση που οι κατασκευαστές smartphone προσπαθούν πραγματικά να επιτύχουν και θα δούμε σίγουρα νέες εξελίξεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Letsgodigital

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Δημήτρης Σερβέτης

Δημήτρης Σερβέτης

Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 20 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.