Ακούμε για εύκαμπτες και αναδιπλούμενες οθόνες για smartphones εδώ και μερικά χρόνια. Αλλά ακόμη να δούμε έναν κατασκευαστή τηλεφώνων να παράγει μαζικά μια οθόνη smartphone που είναι πραγματικά αναδιπλούμενη. Έχουμε ακούσει φήμες από Samsung, Huawei και Motorola που εργάζονται σε τέτοια smartphones, αλλά μια πρόσφατα δημοσιευμένη πατέντα της LG δείχνει ότι η LG προσπαθεί να κάνει κι αυτή το ίδιο.

Η πατέντα κατατέθηκε αρχικά στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ στα τέλη του 2017 και περιγράφεται ως “κινητό τερματικό” – μια τεχνική περιγραφή του τι είναι ένα smartphone. Περιγράφει ένα σώμα smartphone με ευέλικτη οθόνη, που διπλώνει οριζόντια κατά το ήμισυ του μήκους του τηλεφώνου χάρη σε μια άρθρωση τεσσάρων συνδέσμων, η οποία λειτουργεί παρόμοια με την άρθρωση στο Surface Book της Microsoft.

Το τηλέφωνο διαθέτει δύο μικρόφωνα, διπλά ηχεία και διπλές κεραίες. Μια από τις κάμερες θα τοποθετηθεί στο εξωτερικό της κλειστής οθόνης ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες της οθόνης ενώ είναι κλειστή. Η οθόνη θα ανάβει όταν ανοίγει, ενώ φαίνεται και ένας bezeless σχεδιασμός.

Φυσικά, η πατέντα δεν περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης προορίζεται να αλληλεπιδρά με μια τέτοια συσκευή. Φαίνεται ότι η αναδιπλούμενη οθόνη είναι μια τάση που οι κατασκευαστές smartphone προσπαθούν πραγματικά να επιτύχουν και θα δούμε σίγουρα νέες εξελίξεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.