Η Apple πριν από μερικές ημέρες, είχε δημοσιεύσει ένα λεπτομερές report το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ, και το οποίο αναλύει τις αρνητικές επιπτώσεις του sideloading εφαρμογών στα iPhone και iPad. Η εταιρεία, συνεχίζει το επιθετικό PR, με τον Erik Neuenschwander, επικεφαλή του τμήματος ασφαλείας των χρηστών, να τονίζει ότι όσοι θέλουν να προβούν στο sideloading εφαρμογών, έχουν την επιλογή άλλων λειτουργικών.

Ο ίδιος επισημαίνει, ότι οι εφαρμογές αυτή τη στιγμή, πρέπει να περάσουν την αυστηρή διαδικασία ελέγχου του App Store, ενώ αν το sideloading επιτρεπόταν, οι εφαρμογές απλά θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την διαδικασία αυτή.

Παράλληλα, σε αντίθεση με το iPhone και το iPad, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές από άλλα μέρη στο macOS. Ο Neuenschwander προσπάθησε να τραβήξει μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή, μεταξύ iOS και macOS, επισημαίνοντας ότι το iPhone είναι μια συσκευή που χρήστες την έχουν συνεχώς μαζί τους, και έτσι τα δεδομένα είναι πιο σημαντικά στους κυβερνοεγκληματίες σε σχέση με αυτά του macOS. Επιπλέον, στο macOS κατά τον ίδιο, οι χρήστες κατεβάζουν μόνο μερικές εφαρμογές που χρειάζονται για την δουλειά τους, ενώ στο iPhone οι χρήστες εξερευνούν συνεχώς νέες εφαρμογές, κάτι που καθιστά το sideloading απαγορευτικό για τον ίδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.